У Долинському районі суворо дотримуються вимог пожежної безпеки під час жнив (ФОТО)

Липень 10, 2012 | Новини | Переглядів: 1486 | Коментарі: 0

Надзвичайно важливим саме зараз є захистити майбутній урожай від вогню. Цей процес посилено контролюють фахівці Управління Держтехногенбезпеки в області.

«Зберегти врожай – це найактуальніше питання сьогодення, - говорить начальник Управління Держтехногенбезпеки в області Ігор Вікторович Парфьонов. - Саме тому, ми вживаємо необхідних заходів щодо забезпечення пожежної безпеки. Проведені планові та позапланові перевірки агроформувань, відповідні інструктажі з керівниками і працівниками підприємств, щоб запобігти пожежам під час зернозбиральної кампанії-2012».
Така перевірка пройшла у приватному підприємстві «Агромир» с. Ганнівка Долинського району.
Як вдалося переконатися під час перевірки – і зернозбиральна, і допоміжна техніка у гарному стані. Також в «Агромирі» проводяться інструктажі з техніки безпеки та протипожежного мінімуму з працівниками, слідкують за станом вогнегасників, якими забезпечено кожний комбайн та автомобіль.
Всього на території Долинського району знаходиться 28 господарств та 52 одноосібники, які належним чином готуються до збирання врожаю: на зернозбиральній техніці відрегульовані системи живлення, змащення, охолодження, запалювання, а також перевірена справність іскрогасників, технічний стан двигунів. Організовано цілодобове чергування членів добровільних пожежних дружин на сільськогосподарській техніці, пристосованій для цілей пожежогасіння, оновлено протипожежну агітацію (таблички, панно тощо).
Інспекторським складом проводиться навчання та протипожежні інструктажі зі всіма працівниками усіх сільськогосподарських підприємств. Також під час проведення перевірок суб’єктам господарювання, орендарям, фермерам наголошують на безумовному дотриманні правил пожежної безпеки, у тому числі, на категоричній забороні спалювання стерні, післяжнивних залишків та розведення багать на полях як і під час зернозбиральної кампанії, так і після її завершення. Крім того, інспектори нагадують вимоги щодо обкошування і оборювання хлібних полів поблизу лісових масивів, степової смуги, автомобільних шляхів та залізниць. В «Агромирі» пам’ятають про заборону спалювання стерні, адже така злочинна дія виснажує землю та призводить до зменшення майбутніх врожаїв.
Завдяки проведеній роботі, на території Долинського району протягом минулорічної жнивної кампанії та з початком нинішнього збору врожаю, пожеж на хлібних масивах не виникало.


Територіальне управління МНС та Управління Держтехногенбезпеки у Кіровоградській області

У Долинському районі суворо дотримуються вимог пожежної безпеки під час жнив (ФОТО)


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool