У діяльності магазинів та супермаркетів і досі лишаються невирішеними чимало питань

Листопад 24, 2011 | Новини | Переглядів: 1569 | Коментарі: 0

Заступник голови облдержадміністрації Віктор Серпокрилов провів нараду стосовно дотримання вимог чинного законодавства у підприємствах мережевої роздрібної торгівлі та підприємствах торгівлі типу "супермаркет", на якій були присутні крім керівників структурних підрозділів облдержадміністрації та представників контролюючих органів і представники найбільших супермаркетів, що функціонують в області.

Що стосується діяльності магазинів та супермаркетів, то Віктор Серпокрилов зауважив, що досі лишаються невирішеними чимало питань, що стосуються недостатньої реклами продукції, виготовленої в області; є питання і до якості товарів, що реалізуються у закладах торгівлі – нерідкими є випадки виявлення фальсифікату; не завжди витримані усі санітарні норми у цих закладах; є факти і стихійної торгівлі в містах, особливо у Кіровограді. Усі озвучені зауваги Віктором Серпокриловим підтвердили виявленим фактажем під час перевірок магазинів та супермаркетів представники податкової, управління у справах захисту споживачів, управління держтехногенбезпеки в області та санітарної служби.
Чи не найбільше зауважень стосувалось діяльності кіровоградського супермаркету "Фуршет". Так, за інформацією обласної податкової, цей заклад торгівлі в рази зменшив належні відрахування до місцевого бюджету. Заступник начальника управління у справах захисту прав споживачів в області Алла Дуднік розповіла про виявлений факт торгівлі фальсифікованою продукцією у цьому супермаркеті – одна з реалізованих марок вина продавалась без вказаного заводу-виробника, що й дозволило зарахувати цей продукт до фальсифікату. Ще більш красномовною не на користь "Фуршету" була інформація, озвучена головним державним санітарним лікарем області Федором Чорним. Звісно, серед списку порушників він назвав не лише "Фуршет", а й такі магазини як "Копілка", "Сільпо", "Продукти", що на вулиці Пашутіна та Великій Перспективній, а також олександрійські "Сільпо" і "АТБ". Серед найбільш частих порушень Федір Чорний перелічив недотримання умов зберігання харчових продуктів, незадовільний стан складських приміщень, порушення норм зберігання спеціальних хімічних засобів, або ж використання миючих та дезинфікуючих засобів, що заборонені до застосування на об’єктах торгівлі, відсутність спеціальних приміщень для фасування продукції – часто цей процес здійснюється безпосередньо у торгових залах, траплялися випадки, коли у працівників супермаркету були відсутні довідки про стан здоров'я, або ж порушені терміни медоглядів – а вони ж працюють із харчовими продуктами.
Не важко здогадатися, якою була реакція заступника голови облдержадміністрації на озвучену інформацію. Віктор Серпокрилов наголосив, що контролюючі органи наділені усіма необхідними важелями впливу, аби регулювати сферу торгівлі в області, аби жителі Кіровоградщини були забезпечені якісними харчовими продуктами. Віктор Серпокрилов поставив усім присутнім чітке завдання – до першого грудня усунути усі виявленні порушення.
Окремо начальник головного управління економіки облдержадміністрації Ніна Рахуба проінформувала про цінову ситуацію в магазинах та на ринках області. Так, за інформацією Ніни Рахуби серед супермаркетів обласного центру магазин "Велика Кишеня" завищує ціни на такі продукти – борошно, макаронні вироби, гречану крупу і м'ясо, "Копілка" – на яйця, цукор та соняшникову олію, "Сільпо" – на манну крупу, "Візит" – на сметану і "АТБ" – на ковбасні вироби. У загальнообласному розрізі серед територій, де виявлено випадки завищення цін, Ніна Рахуба назвала Петрівський, Маловисківський, Знам'янський, Кіровоградський, Долинський, Олександрівський, Новомиргородський, Гайворонський, Новоукраїнський, Добровеличківський райони та місто Олександрію.

за матеріалами сайту ОДА


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool