У державному архіві Кіровоградщини презентували видання «Особова справа»

Вересень 28, 2021 | Новини | Переглядів: 1363 | Коментарі: 0

У державному архіві Кіровоградської області відбулася презентація видання «Особова справа» - Яків Паученко, присвячене видатному архітектору.

Над виданням працювали працівники обласного архіву, галереї «Єлисаветград», обласного краєзнавчого музею, художньо-меморіального музею ім. О. Осмьоркіна та обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського.

У презентації видання взяв участь заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Поліщук, який зазначив: важливість видань, що стосуються історії Кіровоградщини – неоціненна. Також він подякував усім причетним до підготовки видання за роботу.

«Приємно, що ми повертаємося до того, щоб берегти і цінувати свою історію. Це потрібно і нам, і нашим нащадкам. Найголовніше, що наші діти знатимуть історію своєї країни та свого краю – і цінувати її. Тоді Україна буде сильною, могутньою і завжди незалежною. Вдячний за ту важливу роботу, яка була зроблена для презентації першого видання «Особової справи», присвячену Олександру Гіталову, а зараз – за колосальну працю над виданням, присвяченому видатному архітектору Якову Паученку», - звернувся з вітальним словом Сергій Поліщук.

У виданні оприлюднені низка документів та фотографій архітектора Якова Паученка. Серед них – актові записи про народження та смерть Якова Паученка, документи про навчання в Єлисаветградському земському училищі та екзаменаційні оцінки, повідомлення про смерть видатного архітектора. А ще – унікальні фотографії, зокрема, будинку батька архітектора, зведеного за проектом Якова Паученка (наразі там знаходиться музей ім. О. Осмьоркіна), будинку-лікарні Вайсенберга та інші.

Електронна версія видання буде оприлюднена на сайтах на сайті бібліотеки ім. Д. Чижевського, галереї «Єлисаветград», обласного краєзнавчого музею, художньо-меморіального музею ім. О. Осмьоркіна. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool