У 2014 році сервісом «Пульс» кіровоградці скористалися 187 разів

Січень 30, 2015 | Новини | Переглядів: 846 | Коментарі: 0

Протягом минулого року на антикорупційний сервіс ДФС України «Пульс» звернулися 187 заявників. Всі звернення, направлені до сервісу були розглянуті вчасно та в повному обсязі, заявники проінформовані про прийняті рішення та вжиті заходи.

За допомогою сервісу проблеми, які виникли при поданні електронної звітності та реєстрації податкових накладних вирішили 44,4 відс. платників податків.
З питань організації роботи ДФС та її територіальних органів надійшло 35,8 відс. звернень на «Пульс». Реєстрації платником ПДВ стосувалося – 9,1 відс. звернень, перевірок суб’єктів господарювання – 4,8 відсотків. Про корупційні дії працівників фіскальної служби повідомили 2,7 відс. заявників.
Головний принцип роботи сервісу «Пульс» – зворотній зв’язок та оперативне вирішення проблемних питань платників. Ефектом такого зворотного зв’язку стає покращення сервісного супроводу підприємництва регіону. Працівники Державної фіскальної служби України не тільки приймають повідомлення від громадян, а й інформують заявників про результати розгляду звернень та вжиті заходи.
Нагадаємо, що оперативно вирішити суперечливі питання, які виникають у сфері адміністрування податків та під час здійснення митного контролю та митного оформлення можна за телефоном (044) 284-00-07. Лінія працює цілодобово.

Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool