Творимо разом з дітлахами (ФОТО)

Липень 25, 2011 | Новини | Переглядів: 2844 | Коментарі: 0

20 липня 2011 року співробітники Кіровоградського обласного художнього музею провели майстер - класи по виготовленню виробів з солоного тіста, з стрічок і паперу для вихованців дитячого садочка № 6 «Сонечко» міста Знам’янки, їх батьків та вихователів.

Учасники майстер-класу дізнались про історію створення солоного тіста, долучились до виготовлення виробів з нього. Ще в давнину, люди почали ліпити хлібні перепічки з муки і води та обжигати їх на розпаленому камінні. З тіста випікали не тільки хліб, але і декоративні вироби.
Під час Першої і Другої світових війн мистецтво виготовлення солоного тіста було втрачено з причини дефіциту матеріалу. В останні двадцять років ця стародавня традиція почала відроджуватись, викликаючи все більший інтерес та постійно розширюючи коло своїх прихильників. Хоча вироби з тіста – стародавня традиція, вона не втрачає актуальності і в наш час, коли знову цінується все екологічно чисте і зроблене своїми руками.
Також учасники майстер-класів познайомились з технікою виготовлення виробів зі стрічок і паперу. Паперові іграшки відомі в усіх країнах світу. Ця техніка прийшла до нас із Японії. З давніх часів японці з великою насолодою виготовляють красиві вироби з паперу – квіти, маски, ляльки, тварини тощо. Останнім часом орігамі стало досить популярним – у багатьох країнах його навіть включили до шкільної програми нарівні з іншими предметами.
У процесі складання різноманітних фігурок з паперу в дитини формуються такі якості, як спостережливість, просторова уява, відчуття пропорції, логічна пам'ять, зосередженість, кмітливість фантазія, акуратність; водночас виховують любов до природи, естетичному смаку, доброті, чуйності тощо.
Виготовлені вироби можна використовувати як сувеніри для рідних та друзів.
Ми чекаємо на запрошення приїхати з такими майстер-класами до Вас, а також запрошуємо всіх бажаючих до Кіровоградського обласного художнього музею та картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна», де Ви зможете проявити свою творчу індивідуальність, виготовивши собі подарунок власними руками і одночасно - познайомитись з цікавими людьми.

Тетяна Ащеулова – науковий співробітник відділу Кіровоградського
обласного художнього музею – картинної галереї  Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»

Фото Володимира Дурнова

Творимо разом з дітлахами! (ФОТО)

Творимо разом з дітлахами! (ФОТО)


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool