«Туристична осінь 2011: успіхи Кіровоградщини» (ФОТО)

Грудень 05, 2011 | Новини | Переглядів: 2293 | Коментарі: 0

Кінець літнього туристично-оздоровчого сезону, який, зазвичай, припадає на благодатну пору золотої осені, традиційно в Україні відзначають низкою різноманітних заходів туристичного спрямування міжнародного, всеукраїнського та місцевого рівнів.

Слід відзначити особливу виставкову активність в Україні цьогорічної осені у зв’язку з останніми приготуваннями до проведення на території нашої держави фінальної частини чемпіонату Європи з футболу у 2012 році, який принесе в усі без винятку регіони України й, у тому числі, на Кіровоградщину, відчутне збільшення туристичних потоків, як вітчизняних, так й іноземних туристів. 

Протягом декількох останніх місяців відділом з питань розвитку туризму й музеїв управління культури і туризму облдержадміністрації з успіхом було представлено туристично-рекреаційну сферу Кіровоградщини, а також досягнення регіону в розвитку екологічного, сільського, різновидів пізнавального, етнографічного та релігійного туризму, основні об’єкти історико-культурної спадщини, заповідні території рекреаційного призначення, основні заклади розміщення та відпочинку, пропозиції туристичних підприємств Кіровоградщини й сувенірні вироби її митців народного та декоративно ужиткового мистецтва завдяки участі у низці заходів туристичного спрямування.
Слід відзначити географічне розмаїття згаданих заходів: Х Міжнародна виставка-ярмарок «Тур’євроцентр-Закарпаття 2011 (м.Ужгород, 15-17 вересня), Міжнародний туристичний салон «Україна 2011» (м.Київ, 4-6 жовтня), Львівський міжнародний форум індустрії туризму та гостинності (м.Львів, 12-14 жовтня), V Міжрегіональна виставка-турсалон «Відпочивайте на Полтавщині» (м.Полтава, 17-18 листопада), Всеукраїнська виставка-ярмарок «Український сувенір-20011» (м.Київ, 22-26 листопада) – і скрізь Кіровоградщина заявила про себе як про своєрідну цікаву й змістовну складову індустрії подорожей та відпочинку в Україні. Потенційних споживачів туристичного продукту, які належать до різних вікових категорій та соціальних груп, під час цих заходів, передусім, цікавили пропозиції нашого регіону з надання послуг сільського зеленого та агротуризму, можливості щодо відвідування як найпопулярніших і знаних основних презентаційних об’єктів, що стали візитівкою краю: заповідник-музей І.К.Тобілевича (Карпенка-Карого) «Хутір Надія» (с.Миколаївка Кіровоградського району), історико-архітектурний заповідник родини Раєвських (с.Розумівка Олександрівського району), Дендропарк імені М.Давидова «Веселі Боковеньки» (с.Іванівка Долинського району), урочища «Монастирище» (с.Завтурове Устинівського району) та «Каскади» (с.Злинка Маловискіського району), історико-архітектурний ансамбль м.Кіровограда, так і привабливих об’єктів за новими екскурсійними маршрутами та стежками, значним поліпшенням якості яких можна похвалитися у цьому році. Серед них – і унікальні туристично-розважальний комплекс «Кіровоградський дендропарк» з його чудовими мистецькими й культурно-дозвіллєвими акціями, і новостворений Парково-музейний комплекс «Кіровоградщина авіаційна» Державної льотної академії України, і дедалі популярніші паломницькі центри – Свято-Хрестовоздвиженська церква (с.Іскрівка Петрівського району) й Свято-Богоявленский монастир (с.Диківка Знам’янського району), а також прекрасні місця відвідування та відпочинку за туристично-рекреаційними й культурно-пізнавальними турами на території міста Знам’янка, на території Онуфріївського, Олександрійського, Знам’янського, Долинського, Добровеличківського та ін. районів.
Як результат такої виставково-презентаційної роботи – не лише налагодження міжрегіональних зв’язків у галузі туризму, а й власне їх результат – пожвавлення туристичного життя регіону, у тому числі й за рахунок як організованих, так й індивідуальних туристів з інших областей, загальне збільшення обсягу надання туристичних послуг, кількості осіб, яким надаються ці послуги, в тому числі екскурсійні. Про це свідчать і результати роботи за 9 місяців 2011 року близько 70-ти туристичних підприємств області. Найбільш активно просували власне туристично-екскурсійний продукт Кіровоградщини туристичні підприємства: ПП «Туристичне агентство «Мелодія-тур» (директор Попов В.Ф.), ФОП Твердоступ Л.І. (туристична фірма «Меридіан»), ФОП Нехаєва Я.О., ТОВ «Інтурист-Кіровоград» (директор Пойченко І.Л.) та інші.
А кіровоградські туристи, окрім використання можливості милуватися рідними мальовничими краєвидами «Степової Еллади» й відвідати музейні заклади, ознайомитися з пам’ятками історико-культурної спадщини, систематично освоюють вже традиційні туристичні горизонти Криму й Карпат, а також Єгипту, Туреччини, Таїланду, Греції, Хорватії, Тунісу, Чорногорії тощо.
Слід зазначити, що значний відсоток в спектрі туристичних послуг, що пропонують провідні туристичні підприємства області, належить різноманітним автобусним турам, поїздки за якими здійснювались як у межах України, так по всьому Європейському континенту. Передусім, це автобусні екскурсійні тури до Чехії, Угорщини, Великобританії, Франції, Швейцарії, Росії, а також Черкаської області, Миколаєва, Одеси, Полтави, Києва.
З приходом перших морозів, а з ними і численних новорічних та різдвяних свят туристичне життя області продовжує вирувати. До уваги шанувальників активного зимового відпочинку пропонується участь: в різдвяних етнографічних турах, які надають можливість долучитися до традиційних календарно-обрядових дійств – щедрувань та колядувань; екстремально-пригодницьких заходів під час водохрещенських купань, а також святкувань масляної, до послуг шанувальників - усі принади зимових видів рибальського та мисливського туризму та ще багато цікавого. Необхідно лише слідкувати за пропозиціями суб’єктів туристичної діяльності в регіоні у зимовий період, частину з яких буде розміщено на веб-сторінці «Кіровоградщина туристична» (http://kr-admin.gov.ua/Tourism/).
Тож запрошуємо гостей і мешканців Кіровоградщини до себе ж таки – на Кіровоградщину і бажаємо незабутніх туристичних вражень.

 

Ірина Грабажей, головний спеціаліст відділу з питань розвитку туризму та музеїв управління культури і туризму облдержадміністрації 

«Туристична осінь 2011: успіхи Кіровоградщини» (ФОТО)

«Туристична осінь 2011: успіхи Кіровоградщини» (ФОТО)

«Туристична осінь 2011: успіхи Кіровоградщини» (ФОТО)

«Туристична осінь 2011: успіхи Кіровоградщини» (ФОТО)


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool