Цьогорічний літній сезон в оздоровчих закладах області пройшов на належному рівні,- Олександр Догаров

Жовтень 03, 2017 | Новини | Переглядів: 792 | Коментарі: 0

Підсумки проведення оздоровлення та відпочинку дітей Кіровоградщини влітку 2017 року обговорювали під час щотижневої апаратної наради голови облдержадміністрації Сергія Кузьменка.

Співдоповідав із зазначеного питання директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олександр Догаров.

Посадовець, зокрема, підкреслив, що цьогорічний літній сезон в оздоровчих закладах області пройшов на належному рівні.
За оперативними даними, на Кіровоградщині цього року відпочинком і оздоровленням охоплено 59,9 тис. дітей (60,0%) віком від 7 до 17 років, що є значно більше від середнього показника в Україні (49,2%). Загалом влітку 2017 року в області працював 521 заклад оздоровлення та відпочинку, 6 з яких - стаціонарні.

Олександр Догаров повідомив, що особливу увагу приділено оздоровленню та відпочинку дітей пільгових категорій. Так, протягом літньої оздоровчої кампанії в області було охоплено 2624 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, 12009 дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, 1281 дитину з інвалідністю, 611 дітей, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, 9 дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві, 56 дітей, батьки яких загинули під час АТО, 2897 дітей батьків-учасників АТО, 410 дітей внутрішньо переміщених осіб, 4077 дітей, які перебувають на диспансерному обліку, 5211 талановитих та обдарованих дітей, 6139 дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села.

Посадовець підкреслив, що одним з основних чинників забезпечення якісного оздоровлення та відпочинку дітей стало належне та своєчасне фінансування. У цілому на проведення оздоровчої кампанії 2017 року з усіх джерел фінансування витрачено 33 мільйони гривень.

За результатами проведених департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації відкритих торгів на закупівлю путівок для оздоровлення дітей, які потребують соціальної підтримки та уваги, у стаціонарних оздоровчих закладах на території області та за її межами, переможцями стали: дитячий оздоровчий заклад “Бригантина” (Новоархангельський район, Кіровоградська область), дитячий оздоровчий заклад “Дружба” (Олександрійський район, Кіровоградська область) та ТОВ “Перлина Чорномор'я” (смт. Сергіївка, Одеська область”). У цих закладах протягом червня-серпня 2017 року оздоровлено 706 дітей, які потребують соціальної уваги та підтримки. Також у 2017 році в Міжнародному дитячому центрі “Артек” (І-Х зміна) оздоровлено 151 дитину пільгової категорій та 196 дітей в Українському дитячому центрі „Молода гвардія”.

Надзвичайних подій під час оздоровчої кампанії, за словами Олександра Догарова, в області не виникало. Спалахів інфекційних хвороб, харчових отруєнь, пов'язаних з перебуванням дітей у таборах не зареєстровано. Також, не зареєстровано порушень пожежних норм, стану громадського порядку в таборах області.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool