Цьогорічний День Незалежності України - це привід заявити про зміни курсу, яким рухається країна

Серпень 23, 2016 | Новини | Переглядів: 544 | Коментарі: 0

Українській Незалежності виповнилося чверть століття. Проте, на сьогоднішній день Незалежна Україна, у якій люди почуваються вільними громадянами, а не рабами-жебраками, майже зруйнована нинішньою владою, – говорить голова депутатської фракції «Опозиційного блоку» в Кіровській районній у місті Кіровограді раді Олександр Рихлицький.

– Україні у спадок дісталася одна з найрозвиненіших економік світу. Проте уже минулого року ВВП країни склав лише 58,3% від рівня 1990 року. Своє ж двадцятип’ятиріччя Україна зустрічає в дуже складних умовах. Два з половиною роки йде збройний конфлікт на сході країни. І, незважаючи на досягнення домовленостей щодо його врегулювання, кінця йому не видно.

Погіршується ситуація зі свободою слова, правосуддям, забезпеченням політичних прав і свобод громадян, криміногенна ситуація. Люди бояться вийти на вулицю, турбуються за своє майно і особисту безпеку. Вперше за багато років у країні йдуть відверто «політичні» переслідування, – наголошує опозиціонер. – І все це відбувається на тлі зубожіння людей. В історії України були складні періоди, але ще ніколи не було такого, щоб люди не бачили перспективи. З кожним днем жити стає все гірше. Ціни ростуть третій рік поспіль і виросли вже в три рази, комунальні тарифи зросли у сім разів. Державний борг наближається до 80% від ВВП, з країни тікають капітали, бізнес стогне від податків, рейдерства і фіскальних репресій. У людей відбирають всі пільги, які у них були. Влада грабує навіть дітей, відбираючи виплати на них, а також безкоштовні сніданки і підручники. А задекларована нинішньої владою децентралізація, метою якої є тотальне скорочення закладів соціальної сфери, взагалі стала бомбою уповільненої дії, через яку вже дуже скоро постраждають цілі регіони.

Не дивно, що рівень довіри населення до влади падає. Все більше громадян вважає, що країна рухається в неправильному напрямку. Тому в «Опозиційному блоці» впевнені, що Україні потрібна нова Стратегія Незалежності – новий курс із новою змістовною політикою. А для цього необхідно перезавантажити владу: обрати новий парламент, новий уряд, створити нові органи державної влади, які виведуть Україну з найгіршої за усю сучасну українську історію кризи.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool