Центр розвитку національних культур "Єдина родина" відзначив першу річницю діяльності

Січень 26, 2018 | Новини | Переглядів: 1066 | Коментарі: 0

Рік тому в Кропивницькому було створено Центр розвитку національних культур "Єдина родина". 

З цієї нагоди відбувся "круглий стіл" на тему: "Рік роботи: від абстрактних мрій до реальних дій!". Учасників заходу – представників національних діаспор, які проживають на Кіровоградщині, привітали перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко, народний депутат України Олександр Горбунов, керівники структурних підрозділів органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, очільники громадських організацій.

На сьогодні Центр об'єднує національні діаспори вірмен, поляків, німців, росіян, болгар, ромів, білорусів, які проживають на території області, співпрацює також із єврейською та грузинською діаспорами. За рік роботи зроблено чимало: проведено низку традиційних національних свят та культурно-освітніх зустрічей, надано сприяння у організації фестивалів, виставок, таборів. При Центрі працюють мовні школи, проводяться тренінги та акції. Важливим є те, що минулого року розпочато партнерську діяльність Центру із Корпусом Миру США в Україні, а також започатковано проведення фестивалю представників національних діаспор "Єдина родина в центрі України" – платформи для створення в області клімату міжнаціональної толерантності та діалогу.

Вітаючи представників діаспор із річницею створення осередку їхньої співпраці, Сергій Коваленко зауважив, що обласна влада відразу ж підтримала ініціативу громадських організацій щодо створення Центру розвитку національних культур "Єдина родина". За рахунок коштів обласного бюджету утримується Центр та фінансуються планові заходи. Відповідна програма, за словами посадовця, діятиме і надалі.

– Минув лише рік, а вже стільки всього зроблено. Сьогодні вже ні в кого не виникає сумнівів, що створення Центру – це правильний крок. Усе це підтверджує одну просту істину: якої ми не були б національності – усі ми народ України. І цим ми сильні, – наголосив перший заступник голови облдержадміністрації.

На завершення виступу Сергій Коваленко вручив почесну грамоту Міністерства Культури України за вагомий особистий внесок у збереження та популяризацію культур національних спільнот голові Спілки вірмен України в Кіровоградській області Тіграну Хачатряну.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool