Теплопостачальні підприємства Кіровоградщини за спожитий газ заборгували мільярд гривень

Вересень 06, 2021 | Новини | Переглядів: 1153 | Коментарі: 0

Теплопостачальні підприємства області заборгували за спожитий природний газ перед НАК «Нафтогаз України» мільярд гривень. Про це йшлося під час тематичної апаратної наради під головуванням заступника голови ОДА Сергія Шеремета.

Як повідомила директор департаменту житлово-комунального господарства ОДА Ольга Довжук, за даними ВАТ «Кіровоградгаз», заборгованість теплопостачальних підприємств області за послугу з розподілу природного газу складає 89,1 мільйонів гривень.

«Для врегулювання питання зазначеної заборгованості Уряд прийняв Закон України «Про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу». Ним передбачено узгодження та компенсація різниці між фактичними витратами та встановленими тарифами, що виникли з 1 січня 2016 до 1 травня 2021 років та реструктуризація заборгованості і списання штрафних санкцій, нарахованим підприємствам станом на 1 травня цього року», - зазначила Ольга Довжук.

Тож нині облдержадміністрація планує сформувати територіальну комісію та завдання для органів місцевого самоврядування Кропивницького, Олександрії, Долинської та Світловодська – максимально співпрацювати з теплопостачальними підприємствами для оформлення усіх документів та отримання різниці у тарифах. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool