Тепер кіровоградці можуть на власний розсуд обирати до якої державної нотаріальної контори їм звертатись

Лютий 20, 2016 | Новини | Переглядів: 1157 | Коментарі: 0

З метою підвищення рівня якості надання державними нотаріальними конторами м. Кіровограда нотаріальних послуг населенню, Головне територіальне управління юстиції у Кіровоградській області повідомляє.

Місто Кіровоград, за адміністративно-територіальним поділом, поділене на два райони: Кіровський район міста Кіровограда та Ленінський район міста Кіровограда

 На території міста Кіровограда функціонують дві державні нотаріальні контори: Кіровоградська міська державна нотаріальна контора №1, яка знаходиться за адресою м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 1б; та Кіровоградська міська державна нотаріальна контора №2, яка знаходиться за адресою м. Кіровоград, вул. Жовтневої революції, 31. Варто зазначити що, Кіровський район міста Кіровограда за кількістю населення значно перевищую кількість населення Ленінського району міста Кіровограда.
Стаття 13-1. Закону України «Про нотаріат», визначає, що у містах з районним поділом округом діяльності нотаріуса є вся територія міста.

Вказана норма закону розроблена Комітетом Верховної ради з питань європейської інтеграції.
Таким чином, нотаріальна діяльність держаними нотаріальними конторами здійснюється у межах міста Кіровограда.

Тому слід наголосити, що закріплення обслуговування населення по територіальності Кіровського та Ленінського районів міста між державними нотаріальними конторами міста Кіровограда не існує, а отже, мешканці можуть на власний розсуд обирати до якої державної нотаріальної контори їм звертатись, наприклад за оформленням спадщини чи вчиненням інших нотаріальних дій.

Головне територіальне управління юстиції у Кіровоградській області.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool