Свято Водохрещення (фото)

Січень 21, 2013 | Новини | Переглядів: 2673 | Коментарі: 0

Завжди день водосвяття в Україні вважався великим святом: у цей день гриміли постріли з рушниць та злітали в небо білі голуби, прикрашені різнокольоровими стрічками , освячувалась вода та люди без страху заходили у крижану воду, вірячи у її магічну силу.

Цьогоріч 19 січня у гірськолижному курорті «Буковель» гриміла гармата Кривотульського козацького коша, розганяючи за давнім українським звичаєм із просторів краю нечисту силу та дзвеніли дзвіночки в руках небесних посланців - ангеликів, скликаючи усіх гостей та учасників VI міжнародного фестивалю на урочисте дійство – освячення води та каплички, яку спорудили зі снігу львівські cкульптори.
Як стверджують організатори фестивалю цього року зареєструвалось для участі у святі більше тисячі моржів, серед них вітчизняні сміливці зі всіх куточків України та із-за кордону: Словенії, Польщі, Росії та Білорусії. Члени оргкомітету відзначають, що з кожним роком зростає число бажаючих пізнати цілющу силу йорданської води та приєднатися до пропагандистів здорового способу життя серед молоді.
Крім того, учасники та гості фестивалю могли скуштувати козацький куліш, приготовлений просто неба у найбільшому 100-літровому казані, який є тільки в сітці ресторанів «Carte.L». Відзначаючи велике християнське свято та пропагуючи українську національну кухню, всіх бажаючих частував кулішем ресторан «Козачок». Справжній козацьким куліш, із пшона, сала та м’яса, приправленими козацькими спеціями та травами, приготував відомий шеф-кухар буковельських ресторанів "Козачок" і "Колиба" Назар Данилюк. А зігрітися моржі могли не тільки біля казана, а й «Хріновухою» від ТМ «Хортиця". При цьому організатори свята здоров’я та духу ретельно стежили, щоб до кріпкого напою прикладалися тільки ті, кому виповнився 21 рік.
До пізнього вечора бажаючі пірнали у йорданську купіль, лунали щедрівки та колядки, віншування на щастя, здоров’я та довгий вік.

Свято Водохрещення (фото)

Свято Водохрещення (фото)

Свято Водохрещення (фото)

Свято Водохрещення (фото)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool