Сумська область: евакуйовано пасажирів приміського поїзда

Травень 15, 2013 | Новини | Переглядів: 823 | Коментарі: 0

14 травня о 14:30 на пульт оперативного чергового 2 Спеціального регіонального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Ромни Сумської області) надійшло повідомлення про те, що в одному з вагонів приміського поїзда «Ромодан – Бахмач», який прямує через станцію Ромни, виявлені залишки металевої ртуті. Пасажири із вказаного вагону були терміново евакуйовані.

На станції «Ромни» вагон був оперативно обстежений фахівцями хіміко–радіометричної лабораторії 2 Центру. За допомогою спеціальних приладів вони провели заміри концентрації залишкових парів ртуті. За попередніми даними, винуватцем надзвичайної ситуації виявився розбитий медичний термометр вагою 5 г. Не зважаючи на банальність ситуації, подібна безпечність пасажирів загрожувала здоров'ю громадян. У зв'язку з цим рятувальники у гумових рукавичках механічним способом за допомогою медичної груші зібрали краплі металевої ртуті та осколки термометра. Після цього вони провели хімічну демеркуризацію приміщення. ДСНС України нагадує громадянам, що тривале перебування в атмосфері з надлишковими концентраціями ртуті в повітрі небезпечне для здоров'я!

Будьте уважними та дотримуйтеся елементарних правил користування та зберігання медичних препаратів, спецприладів тощо, повідомляє сайт ДСНС України.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool