Суддю районного суду м. Кривого Рогу засудженої до семи років позбавлення волі

Листопад 12, 2013 | Новини | Переглядів: 1406 | Коментарі: 0

Вищий спеціалізований суд України залишив в силі вирок щодо судді Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу засудженої до семи років позбавлення волі за хабарництво.

Завдяки послідовній та принциповій позиції прокурату Кіровоградської області суддя з Кривого Рогу обвинувачена у хабарництві та її пособник депутат районної ради все-таки відбуватимуть реальні терміни покарання. Вищий спеціалізований суд України залишив без змін вирок Апеляційного суду Кіровоградської області, згідно якого суддю визнано винною у хабарництві та засуджено до семи років позбавлення волі, а її пособника депутата - до п’яти років.
Окрім того, суд першої інстанції призначив іншому пособнику судді – адвокату, покарання не пов’язане з позбавленням волі. На м’якість призначеного покарання прокуратурою була подана касаційна скарга. Вищий спеціалізований суд підтримав позицію прокуратури. Наразі, ухвала апеляційного суду відносно адвоката скасована, а справа направлена на новий апеляційний розгляд.
Варто зазначити, що суддя своєї вини не визнавала та наполягала на тому, що її дії слід кваліфікувати за ознаками адміністративного правопорушення, а не за ознаками кримінального злочину.
Як повідомлялося раніше, прокуратура Кіровоградщини підтримувала державне обвинувачення у судовому розгляді кримінальної справи стосовно судді Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу обвинуваченої у хабарництві та двох її пособників – депутат районної ради та адвоката.
Судовим слідством доведено шість епізодів отримання хабара суддею, два з яких за пособництвом депутата райради та адвоката. Сума хабарів становила від 1500 гривень до 12 000 доларів. Як правило гроші суддя отримувала за задоволення клопотання про зміну запобіжного заходу з тримання під вартою на підписку про невиїзд, винесення вироків непов’язаних з позбавленням волі, прискорення розгляд та задоволення позивних заяв на користь «потрібних» громадян тощо.
Прес-служба прокуратури області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool