Стан транспортних перевезень на Кіровоградщині - на особливому контролі в обласної влади

Липень 18, 2012 | Новини | Переглядів: 1196 | Коментарі: 0

Дотримання вимог безпечних пасажирських перевезень повинно особливо жорстко і прискіпливо перевірятися відповідальними за цей напрямок роботи контролюючими і правоохоронними органами, - на цьому постійно наголошує голова облдержадміністрації Сергій Ларін.

 Тема якісних, а в тому числі і безпечних, пасажирських перевезень в особливому полі зору обласної влади. Цьому питанню приділяється значна увага під час різноманітних заходів в облдержадміністрації – чи то під час апаратної наради, чи розширеного засідання колегії. Люди часто скаржаться на перевізників телефонуючи на "Гарячу лінію", чи у листах до різних обласних видань, або навіть особисто голові облдержадміністрації під час його робочих поїздок у райони області. Нерегулярні рейси, грубість з боку водіїв, - ось далеко неповний перелік недопрацювань і недоліків у діяльності перевізників, що хвилюють жителів області. Тому й не дивно, що порушена тема вимагає негайної реакції, рішучих заходів і кроків.
Так, нещодавно за участі обласного керівництва пройшло розширене засідання міжвідомчої наради, де розглядалося питання безпечних транспортних пасажирських перевезень.
Як повідомили представники обласної прокуратури під час наради, виявлених порушень – вистачає. Перевізники уже на початковому етапі своєї діяльності дозволяють собі порушувати закон, подаючи до участі у конкурсах недостовірні дані. А далі перевозять людей у маршрутках обладнаних не належними чином, що мають незадовільний технічний та санітарний стан, або й взагалі термін їхньої експлуатації уже давно себе вичерпав, а транспортний засіб продовжує з дня у день виходити на маршрут. Дуже часто і водії маршруток потрапляють на роботу без належного медичного обстеження. Яким чином? – не важко здогадатися. Але не тільки до перевізників у прокуратури області є чимало претензій, певні зауваження до роботи є і до органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Наприклад, недостатньо контролюються умови виконання угод по пасажирським перевезенням. Маршрутна мережа, особливо обласного центру, застигла у своєму розвитку і потребує подальшої розробки і удосконалення. Набула негативних тенденцій практика безпідставного призначення тимчасових перевізників. Є проблеми і зі станом утримання автомобільних доріг і в організації автобусного руху через залізничні переїзди.
Аби посилити контроль за дотриманням законодавчих норм стосовно безпеки транспортних перевезень на міжвідомчій нараді була затверджена спеціальна постанова, де визначено низку додаткових організаційних заходів для керівників правоохоронних органів, податкової служби в області, територіального управління головавтотрансінспекції в області. Виписані у постанові завдання, насамперед стосуються проведення перевірок як перевізників, так і органів виконавчої влади на місцях.
Як повідомило головне управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації з 9 по 13 липня поточного року проведено обстеження таких підприємств: ПП «Паритет Сервіс», ПП «Олікс», ПП «Трансгазбуд-СГ», ПП «Укравтоінвест», КТ «Автолегіон Варванської», ТОВ «Автоінвест – Єлисаветград».
А в цілому від початку року перевірено 2399 транспортних засобів, що здійснюють автомобільні перевезення пасажирів. При цьому винесено 258 постанов про застосування фінансових санкцій до суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері автомобільного транспорту. І за результатами проведених перевірок легалізували свою діяльність 99 суб’єктів господарювання.
Розпочата робота триває. Стан транспортних перевезень на особистому контролі голови облдержадміністрації.


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool