Сталося! Створено Кіровоградський велоклуб

Січень 25, 2012 | Новини | Переглядів: 1154 | Коментарі: 0

Нарешті Кіровоград можна привітати з появою власного клубу велолюбителів.

Цілком можливо, що для пересічних громадян така подія як заснування клубу любителів велосипедного руху, не є визначною, але Кіровоград довгий час залишався майже єдиним обласним містом, де такого клубу не було і аматори-велосипедисти з нетерпінням чекали цього дня. І нарешті він настав.
22 січня 2012 року на установчих зборах, що відбулися завдяки активної підтримки керівництва та співробітників центру здоров’я «Драйв», засновано Кіровоградський клуб велолюбителів. Цього дня, клуб отримав милозвучну й дружелюбну назву «Там-De-Ми» (з наголосом на середньому складі).
Президентом клубу було обрано Сергія Ларшина – організатора велолюбительського руху у Кіровограді. Також були затверджені інші керівні посади: координатором клубу став Юрій Коровайченко – автор найбільш цікавих велосипедних маршрутів, відомий своїм виваженим підходом до справи; штурман клубу - Микола Дяченко, ветеран любительского велоруху; посаду веломеханіка отримав майстер на всі руки - Вячеслав Калюжний; а місце прес-секретаря дісталося Вікторії Барбановій, яка постійно висвітлює події велолюбительського руху у ЗМІ.
Окрім керівного складу на установчих зборах було обрано ревізійну комісію на чолі з Анатолієм Єрьоменко. До складу комісії ввійшли Оксана Репецька та Євген Ріга.
Навіщо Кіровограду власний вело клуб? Вважаємо, що наше місто варте того аби бути представленим серед велосипедних міст України на достойному рівні. У Кіровограді живе багато велосипедистів-любителів, що їздять і тренуються самі по собі або невеличкими компаніями.
Шлях від однієї з таких компаній до офіційного клубу був довгим, цікавим та сповненим пригод, і зайняв кілька років. Починалося все з недільних покатушок (невеличких велопрогулянок). Що керувало людьми, які долучалися до цих поїздок? Насамперед, любов до рідного краю та бажання їздити на велосипеді, бачити красу і величність нашої малої батьківщини. Спочатку у поїздках брали участь всього кілька чоловік, але поступово ці мандрівки принаджували все більше й більше вело любителів. Стали вирізнятися групи за стилем їзди на велосипеді, учасники цих груп стали проводити власні заходи… Велорух став помітним.
Одним з тріумфів та показником сили велоспільноти міста стала організація у Кіровограді такого яскравого заходу, як Велодень. Організаторі й учасники цієї, відтепер щорічної, акції відчули силу об’єднаних однією метою людей, побачили нові можливості.
Услід за Велоднем з’явилися такі заходи, як вело естафета «Дорогами перемоги», що проводиться 9 травня, у річницю перемоги у Великій Вітчизняній війни, а також багатоденні туристичні велопоходи по горах Криму та Карпатах.
Діяльність спільноти велолюбителів, яка отримала назву «Велойога» (завдяки тому, що лідер руху С.Ларшин є тренером з хатха-йоги, і окрім самих поїздок популяризував також заняття йогою), стала настільки різноманітною, що вже не вписувалася у межі стихійного, невпорядкованого руху. Назріла нагальна потреба в створенні організації, яка об’єднала б велолюбителів міста, допомагала відстоювати їхні права, пропагувала здоровий спосіб життя, організовувала заходи, що демонструють переваги екологічно чистого транспорту та створюють імідж Кіровограда як міста, в якому існує розвинений велорух.
Тепер таку організацію створено і це – лише початок розвитку організованого велосипедного руху. Звичайно, діяльність молодого клубу потребує підтримки від активних мешканців та організацій нашого міста. І перші шаги в цьому напрямку вже зроблено. Саме зараз, завдяки допомозі Центру здоров`я „Драйв” (вул. Волкова, 13б), Центру „Спорт для всіх”, приватному нотаріусу Панчишиній С.С. (my-notary.info), спеціалізованих точок по реалізації та ремонту велосипедів "Велосалон" (вул. Егорова, 17) та "Вело-Майстер" (вул. Ак. Корольова, 28), компанії „Куртаж” та відділу спортивної торгівлі „Fashion Sport” (маг. "Сільпо", 2 поверх), проходить підготовка до першого зимового крос-кантрі в урочищі Злодійська балка, що відбудеться 5 лютого. Усіх бажаючих запрошуємо взяти участь у гонці або просто прийти і підтримати учасників справжнього зимового екстриму (подробиці на сайті www.veloyoga.com.ua).
Попереду у членів клуба багато роботи – і багато нових цікавих подій і пригод. Гарантуємо: Там-De-Ми – там немає місця для нудьги!
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool