«Спрощенці» Кіровоградщини поповнили місцеві бюджети області майже на 28 мільйонів гривень

Квітень 15, 2014 | Новини | Переглядів: 887 | Коментарі: 0

Протягом січня - березня 2014 року платники єдиного податку, зареєстровані на території області, сплатили 27 млн. 933 тис.грн. єдиного податку, що в порівнянні з цим же періодом 2013 року на 3,2 мільйона або 12,8% більше.

Надходження від приватних підприємців становлять понад 23 мільйона гривень, або 83,2 % від загальної суми сплаченого єдиного податку. Решта – 4,9 млн.грн. або 16,8% надійшло від платників єдиного податку – юридичних осіб.
За словами в.о. начальника обласного управління Міндоходів Тетяни Соколенко позитивної тенденції вдалося досягти завдяки вдосконаленню обслуговування платників податків і створенню комфортних умов для діяльності малого та середнього бізнесу.
Нагадаємо, що 2013 рік приніс єдинникам низку приємних новацій. Так, зокрема, для платників 5-ої групи зменшено ставки єдиного податку з 10% та 7 % до 7% та 5% відповідно, а для 2-ої групи – введено подання звітності раз на рік, а не щоквартально.
„Спрощенці” також за власним рішенням мають змогу змінювати групу або ставку податку. Також їм надана можливість вести облік своїх доходів і витрат в електронному вигляді.
Крім того, для спрощення документообігу з 2014 року підприємцям, які працюють на спрощеній системі оподаткування, свідоцтва платника єдиного податку вже не видаються. Замість свідоцтва зареєстрований платник може за бажанням безкоштовно отримати витяг з Реєстру платників єдиного податку, який діє до внесення змін до Реєстру.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool