Справу про ботанічний заказник «Cадківський степ» розгляне суд

Грудень 12, 2011 | Новини | Переглядів: 1116 | Коментарі: 0

Про кримінальні пристрасті навколо ботанічного заказника загальнодержавного значення «Садківський степ» (Устинівський район) уже неодноразово повідомлялося в місцевих та центральних засобах масової інформації. 

І ось їх логічне завершення. 

Прокуратурою Устинівського району направлено до суду кримінальну справу за обвинуваченням керівника приватної агрофірми. Цей депутат районної ради обвинувачується за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 252 та ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, за фактом умисного пошкодження об’єктів природно-заповідного фонду та зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. Умисно, з метою отримання прибутку, протягом 2005 – 2010 років він проводив господарську діяльність на території заказника загальнодержавного значення «Садківський степ». Внаслідок чого здійснено розорювання цілини на площі 96,82 га.
Також за ознаками злочину, передбаченого 2 ст. 367 КК України, пред»явлено обвинувачення голові сільської ради Устинівського району, який, взявши під охорону ландшафтний заказник «Садківський степ», не вжив жодних заходів щодо збереження вказаної території, внаслідок чого здійснено її розорення.
Наразі матеріали справи знаходяться в суді.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool