Сплата єдиного соціального внеску платником єдиного податку, який є інвалідом

Листопад 26, 2013 | Новини | Переглядів: 1090 | Коментарі: 0

Умови та порядок нарахування і сплати єдиного внеску визначено Законом України „Про збір на облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”. Згідно статті 4 цього Закону фізичні особи – підприємці, в ому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, є платниками єдиного податку.

Відповідно до цієї статті звільняються від сплати за себе єдиного внеску фізичні особи – підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. Такі особи можуть бути платниками єдиного внеску виключно за умови їхньої добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.
Отже, фізична особа – підприємець – платник єдиного податку, яка є інвалідом та отримує пенсію або соціальну допомогу, звільняється від сплати за себе єдиного внеску.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool