Співробітниками податкової міліції викрито чергових фінансових махінаторів

Серпень 10, 2011 | Новини | Переглядів: 1403 | Коментарі: 0

Службові особи одного з олександрійських відкритих акціонерних товариств, маючи заборгованість по виплаті заробітної плати перед працівниками товариства більше 2 млн.грн., не очікувано укладають угоду та купують цінні папери на загальну суму 5,5 млн.грн. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області

 Цього ж дня придбані цінні папери були продані іншому київському підприємству. До речі, договори купівлі-продажу, що були оформлені з двома столичними підприємствами, були укладені без погодження зі Спостережною Радою Правління ВАТ. Крім того, як встановили податківці, розрахунки, за придбані векселі, олександрійським ВАТ не проводились та кошти, за реалізовані цінні папери, на рахунки товариства не надходили. В Реєстрі Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку України взагалі відсутні відомості про операції з придбання та продажу векселів олександрійським відкритим акціонерним товариством.
Подальше розслідування надало податковим міліціонерам всі докази того, що підприємства, які були задіяні в схемі доведення до банкрутства ВАТ через операції з векселями, мають ознаки фіктивності. Згідно свідчень громадян, які рахуються керівниками, головними бухгалтерами та засновниками київських приватних підприємств, вони жодного відношення до здійснення фінансово-господарської діяльності підприємств не мають, про продаж векселів їм нічого не відомо.
За словами першого заступника голови – начальника УПМ ДПА в області Андрія Роздайбіди службові особи ВАТ умисно, з порушенням порядку проведення фінансових операцій, шляхом проведення формальних та безтоварних господарських операцій з купівлі та продажу векселів, заподіяли істотну шкоду правам та інтересам ВАТ, на суму 240 тис.грн., що призвело до банкрутства. Прокуратурою м.Олександрії порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України, по факту перевищення службових повноважень службовими особами відкритого акціонерного товариства.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool