Співробітниками податкової міліції ДПА у Кіровоградській області викрито факт викрадення 150 тис.грн. бюджетних коштів

Серпень 10, 2011 | Новини | Переглядів: 1598 | Коментарі: 0

Ще у 2008 року між однією з державних установ та кіровоградським приватним підприємством було укладено договори підряду на виконання реконструкції лікарняного закладу, на суму майже 6 мільйонів гривень, та на виконання будівельно-монтажних робіт по реконструкції закладу культури, на суму у 30,5 мільйонів гривень. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області.

 На підставі актів виконаних робіт, на розрахунковий рахунок приватного підприємства було перераховано бюджетні кошти у сумі 2,8 мільйонів гривень та 8,7 мільйонів гривень відповідно.
Наразі, спокуса привласнення частини отриманих бюджетних коштів наштовхнула підприємців на створення фінансової оборудки. Кіровоградські махінатори оформляють своїм субпідрядником інше приватне підприємство для, нібито, виконання частини ремонтних робіт. Але, як пояснили керівники та бухгалтер підприємства-субпідрядника, зазначене ПП було зареєстровано ними за грошову винагороду та на прохання незнайомих їм осіб. Жодного відношення до ведення фінансово-господарської діяльності цього підприємства вони не мали.
Крім того, податківці встановили, що новостворене підприємство навіть не отримувало відповідних дозволів інспекції архітектурно-будівельного контролю в Кіровоградській області на проведення ремонтних та будівельних робіт. А інформація про відсутність зареєстрованої робочої сили на підприємстві, надана Кіровоградською ОДПІ та Управлінням пенсійного фонду України в м.Кіровограді, підтвердила здогадки податкових міліціонерів про його «роботу» лише на папері.
Та на цьому місцеві бізнесмени не зупинились. На підставі фіктивних договорів субпідряду вони перерахували на розрахунковий рахунок підприємства-субпідрядника грошові кошти на загальну суму майже 900 тис.грн. В подальшому вони отримали підроблені акти виконаних підрядних робіт, довідки про вартість виконаних підрядних робіт від імені субпідрядника, до яких була безпідставно включена і сума ПДВ у розмірі 150 тис.грн.
Як показали криміналістичні дослідження, підписи в первинній фінансово-господарській документації, яка була підставою для перерахування коштів з розрахункового рахунку приватного підприємства, не належать посадовим особам підприємства-субпідрядника. А кошти, що були перераховані на розрахунковий рахунок субпідрядника, були зняті готівкою з використанням карткових рахунків.
Рішенням Кіровоградського окружного адміністративного суду скасовано державну реєстрацію підприємства-субпідрядника.
За вищезазначеним фактом, слідчим відділом податкової міліції ДПА у Кіровоградській області порушено кримінальну справу відносно директора ПП за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.
Досудове слідство по справі триває.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool