Співпраця заради безпеки підростаючого покоління

Листопад 01, 2011 | Новини | Переглядів: 1404 | Коментарі: 0

28 жовтня у обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбувся семінар «Не будемо байдужими – врятуємо наш світ від пожеж» із заступниками директорів шкіл із виховної роботи. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі УМНС України в області

Ініціаторами його проведення виступили обласні управління МНС та Державної інспекції техногенної безпеки й навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності області. Таке спілкування педагогів та фахівців у питаннях безпеки життєдіяльності напередодні проведення у навчальних закладах Тижнів безпеки життєдіяльності вже стало доброю традицією. Головне завдання семінару - надання методичної і практичної допомоги педагогам в організації та проведенні заходу. У ході живого активного спілкування проходить обмін досвідом, методичними розробками, новими формами роботи. Не обійшлося й без розгляду проблем, які виникають у освітян під час навчання дітей правилам безпечної поведінки та діям у екстремальних ситуаціях.
Пожежі найбільш поширені надзвичайні події. Суттєво зростає їх кількість у осінньо-зимовий період, що пов’язано з опалювальним сезоном. Обігріваючи свої помешкання, громадяни часто порушують правила пожежної безпеки. Саме на важливості вирішення цієї проблеми шляхом роз’яснення правил пожежної безпеки малечі та школярам наголошувалося на семінарі. Адже саме знання отримані у дитинстві є основою для формування світогляду людини та правил її поведінки у дорослому житті.
Ще однією темою для обговорення стали питання організації та проведення фестивалю Дружин юних пожежних.
Також учасників семінару ознайомили з конкурсами з тематики безпеки життєдіяльності, які планується провести у наступному 2012 році. Присутні змогли оцінити діяльність служби порятунку, відповівши на запитання запропонованої анкети.
Справжньою підмогою у виховній роботі для вчителів стануть отримані на семінарі методична література та тематичні листівки.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool