Спільне звернення до жителів області

Березень 20, 2012 | Новини | Переглядів: 1316 | Коментарі: 0

На землі все залежить від промислу Божого. Протягом тисячоліть людина намагається підкорити природні стихії для задоволення власних потреб. Коли ж сили природи виходять з під контролю, ми сподіваємося на поміч і милосердя Боже і звертаємося до Великої Заступниці Богородиці й Пріснодіви Марії, молимося перед її явленим образом «Неопалима Купина», закликаємо на допомогу святого чудотворця Миколая. І Господь допомагає.

Сподіваючись на Господа, важливо усвідомити, що найбільшу небезпеку для себе створюємо ми самі. Наші недбалість, безвідповідальність, самовпевненість та байдужість – ось що може стати причиною непоправного лиха, яке ніколи не зважає ані на сезон, ані на об’єктивні обставини. Багаторічний аналіз дає підстави стверджувати, що «людський чинник» - головна причина мало не кожної надзвичайної події. Хибне переконання в тому, що біда може статися з ким завгодно, тільки не зі мною, призводить до ігнорування елементарних правил безпеки. За таких обставин і до лиха недалеко. Необережність з вогнем, порушення правил безпечної експлуатації електричного та газового обладнання, пічного опалення, паління в ліжку – все це причини виникнення пожеж в наших оселях. Народне прислів’я каже, що вогонь і вода добрі служити, та лихі панувати. Тож не дайте стихії жодного шансу вийти з під контролю. Будьте уважні і обережні, дотримуйтеся правил безпеки у побуті. Оберігайте своїх близьких, особливо, дітей, адже їх допитливість, прагнення пізнати світ та відсутність інстинкту самозбереження можуть мати трагічні наслідки. Слідкуйте, щоб у поле зору вашої малечі не потрапляли сірники та запальнички. Давайте дітям чіткі настанови, як діяти у тій чи іншій ситуації. Навчайте їх правилам безпеки. Будьте гідним прикладом для наслідування. Їх життя та здоров’я багато у чому залежить саме від вас.
Сьогодні проблема безпеки – загальнодержавна, загальнолюдська. Пам’ятайте: збереження національного багатства держави, життя і здоров’я залежить від кожного з Вас. Свято бережіть найвищу цінність, даровану Богом – людське життя!

Єпископ Кіровоградський та Новомиргородський Іоасаф

Начальник Територіального управління МНС в області
генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Федорчак

Начальник Управління Держтехногенбезпеки в області
полковник служби цивільного захисту Ігор Парфьонов
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool