Соціальний патруль та пункти обігріву якісно запобігають переохолодженням мешканцям Кіровоградщини

Січень 16, 2013 | Новини | Переглядів: 937 | Коментарі: 0

З 15 грудня в державі розгорнуто пункти обігріву для малозахищених верств населення. Соціальний патруль, який теж має на меті врятувати громадян від обморожень діє в Україні більше двох тижнів.

У Кіровоградській області розгорнуто 22 мобільних пункти обігріву, які відвідали вже 2134 особи, лише за минулу добу отримали допомогу 54 людини. Тут підтримується кімнатна температура та належний санітарний стан. У наметах, які опалюються чавунною піччю нужденні можуть зігрітися та отримати гарячий чай з бутербродом. Сюди потрапляють не лише бажаючі, а й ті, хто з різних причин не може самостійно дістатися до пунктів. Таких людей доставляє соціальний патруль. Групи, до складу яких входять рятувальники, медики «швидкої», правоохоронці, представники Товариства Червоного Хреста, діють у Кіровограді, Олександрії, Знам’янці та Світловодську. Механізм діяльності такого патруля простий, але ефективний: свідок бачить, що на вулиці замерзає людина і одразу телефонує за номерами екстрених служб – «101», «102», «103». Зі станції «швидкої» виїжджає група та надає допомогу потерпілому від переохолодження. Також здійснюється патрулювання околиць та інших місць, де збираються соціально-незахищені громадяни.
У період свят, з 30 грудня по 8 січня, на Кіровоградщині вдалося врятувати від обморожень 34 особи. І навіть після різдвяно-новорічних свят у працівників соціального патруля роботи вистачає - ще 31 людину було врятовно від обмороження. Одним словом, за перші 2 тижні нового року працівниками соціального патруля надано допомогу 65 особам, 58 з яких доставлено до лікувальних закладів, та 7 – до пунктів обігріву.

ТУ МНС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool