Сьогодні відбулося розширене засідання колегії прокуратури Кіровоградської області

Серпень 07, 2014 | Новини | Переглядів: 1061 | Коментарі: 0

Сьогодні, 7 серпня, у прокуратурі області відбулося розширене засідання колегії, на якому проаналізовано роботу органів прокуратури у першому півріччі 2014 року та розроблено заходи, спрямовані на підвищення ефективності діяльності та зміцнення законності в області, визначено основні завдання на наступний період.

У роботі колегії взяли участь прокурори міст, районів та прирівняні до них, керівники структурних підрозділів та прокурорсько-слідчі працівники апарату прокуратури області, представники Консультативної ради при прокуратурі Кіровоградської області.
Відкриваючи засідання колегії, виконувач обов’язків прокурора області Сергій Жолонко попросив працівників наглядового відомства та усіх запрошених вшанувати пам'ять загиблих в зоні АТО військовослужбовців хвилиною мовчання.
На початку роботи колегії наголошено на тому, що здійснення визначених законом повноважень органів прокуратури відбувається у нелегкий період для країни, а тому потребує особливих зусиль для виконання поставлених завдань.
Колегією відзначено, що незважаючи на складну ситуацію в країні, з початку року спостерігаються позитивні тенденції у сфері протидії корупційним проявам. Зокрема, до суду скеровано 17 кримінальних проваджень про такі злочини, за вчинення адміністративних корупційних правопорушень до відповідальності притягнуто 73 особи. Правоохоронними органами області знешкоджено 5 злочинних угрупувань, у тому числі які діяли в бюджетній сфері, а також з корупційними зв’язками.
Також, за цей період забезпечено виконання завдань прокуратури і поза межами кримінального судочинства. Реалізуючи повноваження щодо нагляду за додержанням і застосуванням законів прокуратурою розпочато 75 кримінальних проваджень, до відповідальності притягнуто понад тисячу посадовців, із яких майже третина – працівники органів державного контролю, до бюджету відшкодовано 3,3 млн. грн., поновлено права більше 10 тисяч дітей. На вимоги прокурорів судами реально стягнуто 33,4 млн. грн.
Вжитими заходами державі повернуто майже 365 га земель вартістю 27,6 млн. грн. та попереджено незаконне надання земельних ділянок площею 3,2 тис. га вартістю 72 млн. грн.
Крім того, на особливому контролі органів прокуратури перебуває питання забезпечення конституційних прав громадян, які переселилися з тимчасово окупованої території Криму та зон проведення антитерористичної операції, яких в регіоні проживає майже півтори тисячі.
Колегією наголошено на необхідності невідкладного підвищення ефективності роботи на усіх пріоритетних напрямах, визначених Генеральною прокуратурою України. Серед них - і нові, продиктовані ситуацією у державі, зокрема, запобігання і протидія сепаратистським та іншим проявам, що загрожують територіальній цілісності та недоторканності держави.
Рішенням колегії передбачено низку заходів, спрямованих на досягнення реальних результатів у зміцненні законності й протидії злочинності.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool