Снігові замети

Січень 22, 2014 | Новини | Переглядів: 1310 | Коментарі: 0

На території України снігові замети бувають щорічно протягом січня-лютого і найчастіше спостерігаються в лісостеповій та степовій зонах.

У зв’язку з випаданням великої кількості снігу, заметілей, снігопадів утворюються снігові замети, які виникають, як правило, раптово і сягають 20-30 мм, іноді 40-70 мм. Сильні снігопади і заметілі найчастіше носять надзвичайний характер і можуть тривати від 16 до 24 годин або декілька днів.
Негативний вплив цих явищ призводить до різкого погіршення видимості, припинення транспортного сполучення як внутрішнього, так і міжміського. Випадіння снігу з дощем за зниженої температури повітря і буревійного вітру створює умови для зледеніння електромереж, ліній зв’язку, контактних мереж електротранспорту, покрівель будівель, що нерідко спричиняє їх руйнування.
З оголошенням штормового попередження - необхідно обмежити пересування, особливо на власному транспорті, створити вдома необхідний запас продуктів (води, палива), загерметизувати житлові приміщення, щоб зберегти тепло і зменшити витрати палива.
Якщо негода заскочила вас на дорозі, не варто долати снігові замети. Зупиніться, укрийте двигун з боку радіатора і встановіть автомобіль двигуном у навітряну сторону.
Періодично виходьте з автомобіля розчищати сніг (не занесений снігом автомобіль — гарний орієнтир для пошукової групи). Двигун автомобіля необхідно періодично прогрівати. І слідкувати, щоб вихлопну трубу не забивало снігом — тоді вихлопні гази не підуть у кабіну (кузов, салон) і не буде загрози отруєння.
Якщо у дорозі разом опинилося декілька чоловік (на декількох автомобілях), доцільно зібратися разом і використати один автомобіль, як укриття. Ні в якому разі не можна залишати автомобіль у сильний снігопад (хуртовину) тому що орієнтири, які здавалися надійними з першого погляду, через декілька десятків метрів можуть бути загублені.
Водіям слід мати в автомобілях снігову лопату, по можливості цепи проти ковзання на ведучі колеса, трос, запас води, термос із гарячим чаєм, заряджений мобільний телефон, теплі речі та достатній запас пального.
У сільській місцевості з отриманням штормового попередження необхідно терміново заготувати у необхідній кількості корми і воду для тварин.
Треба пам’ятати - дотримання правил поведінки дозволяє зменшити травмування людей, сільськогосподарських тварин і матеріальних цінностей.

Громадяни, будьте пильні та обережні! Бережіть своє життя та здоров’я. Дотримуйтесь правил безпеки при снігових заметах.

НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool