Служба безпеки України в черговий раз попереджає

Лютий 20, 2020 | Новини | Переглядів: 694 | Коментарі: 0

Служба безпеки України звертає вашу увагу на те, що громадяни України, які відвідують тимчасово окуповані території Донецької і Луганської областей та анексований Кримський півострів, все частіше потрапляють у поле зору ворожих спецслужб.

Про викриті контррозвідкою СБУ факти примушення українців до конфіденційного співробітництва Служба постійно інформує громадськість на офіційному сайті.

Пропозиції сприяти російським спецслужбам надходять насамперед громадянам, які працюють на непідконтрольних українській владі територіях, регулярно перетинають адміністративний кордон або здійснюють приватні перевезення.
Аби схилити наших співвітчизників до співробітництва «чекісти» використовують широкий арсенал методів впливу – шантаж, фізичний і психологічний тиск, залякування, створення компрометуючих ситуацій.

Так, у минулому році контррозвідниками Управління СБУ в Кіровоградській області встановлено жителя регіону, завербованого співробітниками «МДБ ДНР» для проведення розвідувально-диверсійної діяльності на території Кіровоградщини, зокрема на військовому арсеналі, куди він мав попередньо працевлаштуватись (ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України).
Наразі до суду скеровано матеріали стосовно переселенки з Донецької області, яка буда завербована представниками «МДБ ДНР». Від неї терористи вимагали збирати інформацію через своїх знайомих на підконтрольній українській владі території про осіб, які причетні до обігу наркотиків, зброї та засобів ураження, військовослужбовців ЗСУ та блокпостів України на пунктах пропуску.

Також, встановлено факт поширення через мережу Інтернет вимушеною переселенкою - дружиною діючого бойовика так званої «ЛНР», матеріалів із закликами щодо зміни меж державного кордону України та порушення порядку, встановленого Конституцією України. За результатами судового розгляду, особу визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення за ч.1 ст. 110 Кримінального кодексу України.

За 2019 рік контррозвідниками управління проведено низку перевірочних заходів стосовно завербованих спецслужбами квазіреспублік осіб, які відбували покарання в колоніях Донецької та Луганської областей та були етаповані до пенітенціарного закладу на Кіровоградщині.
Служба безпеки України в черговий раз попереджає, що перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або у період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їхнім представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України карається позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Звільняються від кримінальної відповідальності особи, які відмовились від виконання злочинного завдання та повідомили правоохоронні органи про контакти із іноземними спецслужбами.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool