Ситуація в західних районах Кіровоградщини, які постраждали від негоди, на сьогодні нормалізувалася

Січень 22, 2018 | Новини | Переглядів: 702 | Коментарі: 0

Минулого тижня відбувалося випробування негодою окремих територій Кіровоградської області, зокрема, західних районів, – зауважив на початку щотижневої апаратної наради перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко.

Про подолання на Кіровоградщині наслідків негоди детально поінформував заступник начальника управління ДСНС України в області Максим Крутінь.

За словами посадовця, протягом 17-21 січня на території області спостерігалося погіршення погодних умов – сильний сніг з дощем та зниження температури повітря. Товщина снігового покрову на території Гайворонського, Благовіщенського та Голованівського району сягала позначки понад 40 сантиметрів. Зважаючи на це, було обмежено рух транспорту в трьох напрямках: на автодорогах Київ – Одеса, Стрий – Тернопіль – Кропивницький та Ульяновка – Первомайськ. Також було проведено комплекс заходів щодо оперативного розчищення доріг та недопущення заторів.

Підрозділи управління ДСНС України в області залучалися на ліквідацію наслідків негоди 74 рази: 71 раз – на вилучення автомобілів із ускладнених доріг (вилучено 731 одиницю техніки), 3 рази надавали допомогу з транспортування хворих, а також на розчищення доріг у Новоархангельському районі.

За словами Максима Крутіня, у зв’язку із зниженням температури повітря, в області було розгорнуто 43 стаціонарних пункти обігріву та 20 мобільних, у яких надали допомогу 17 особам.

Протягом цих днів відбувалися і аварійні відключення електропостачання в 25 населених пунктах Вільшанського, Благовіщенського, Гайворонського, Голованівського та Новоархангельського районів, а також у 9 населених пунктах інших районів області.
Нині, за інформацією посадовця, електропостачання усіх населених пунктів та проїзд на дорогах відновлено.
У режимі он-лайн під час апаратної наради очільники трьох територій, де спостерігалися найскладніші погодні умови, поінформували про подолання наслідків негоди. Так, голова Благовіщенської РДА В'ячеслав Зосим повідомив, що жителі району пережили п’ять складних діб. За допомогою підрозділів ДСНС та Нацполіції вдалося подолати наслідки стихії і не допустити колапсу. Сьогодні ситуація нормалізувалася: мінімальний доступ до населених пунктів забезпечено.

За словами голови Гайворонської райдержадміністрації Юрія Клименка, протягом останніх кількох діб у деяких селах району товщина снігового покрову подекуди сягала до 1 метра. Нині ситуація стабільна: електропостачання в усіх населених пунктах забезпечується, продукти харчування завозять, центральні дороги розчищено, нині органи місцевого самоврядування працюють, щоб розчистити провулки.
У Голованівському районі, за словами голови райдержадміністрації Олега Голімбієвського, також подолано наслідки негоди спільними зусиллями із представниками ДСНС та Нацполіції. Нині ситуація стабільна: дороги розчищено, автобуси курсують.
Заслухавши керівників зазначених територій, Сергій Коваленко закликав голів РДА, міськвиконкомів та ОТГ врахувати усі деталі при подоланні наслідків наступного циклону, який очікується в області найближчим часом у південних і східних районах.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool