Ситуація із захворюваністю на грип в області відносно стабільна

Березень 19, 2018 | Новини | Переглядів: 1082 | Коментарі: 0

"Минулого тижня рівень захворюваності на грип та ГРВІ на Кіровоградщині був нижчий епідпорогу на 28,8%. Загалом ситуація стабільна і спокійна", - повідомив директор Кіровоградського обласного лабораторного центру Іван Касьяненко під час апаратної наради в облдержадміністрації.

Всього на гострі респіраторні захворювання занедужало 4502 особи, з них на грип 38 осіб. 65% із усіх захворілих – діти і підлітки віком до 18 років.

Минулого тижня до лікувальних установ області госпіталізовано 369 хворих. Обласний показник захворюваності на грип та ГРВІ території перевищено у Маловисківському, Новоукраїнському, Гайворонському, Олександрівському районах та в місті Світловодськ. 

У зв’язку з цим, керівникам вказаних територій та начальникам управлінь освіти направлено пропозиції щодо обмеження проведення культурно-масових заходів, здійснення дезінфекційних робіт в закладах та припинення навчального процесу на декілька днів або цілий тиждень в окремих класах.

Іван Касьяненко наголосив, що єдиним способом профілактики проти грипу залишається вакцинація. Проте, якщо людина все ж захворіла, необхідно негайно звернутися до лікаря, щоб уникнути ускладнень від грипу. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool