Систему екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Кіровоградщині впроваджують високими темпами

Квітень 09, 2013 | Новини | Переглядів: 898 | Коментарі: 0

У 2013 році обсяг фінансування системи екстреної медичної допомоги на Кіровоградщині складе близько 64 млн. грн., окремо враховані також додаткові видатки у розмірі 4 млн. грн. на заробітну плату медпрацівникам, - повідомив на апаратній нараді Олег Рибальченко, начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

За його словами, враховуючи пріоритетність налагодження системи екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на сучасному етапі, найближчим часом необхідно вирішити наступні питання:
- створення та оснащення центральної диспетчерської,
- придбання санітарного транспорту,
- оснащення засобами зв'язку і медичним устаткуванням,
- приєднання підрозділів служби до єдиної диспетчерської.
Також для повноцінного забезпечення зв’язку диспетчерської служби з бригадами екстреної (швидкої) медичної допомоги необхідно 130 радіостанцій великого радіусу дії та встановлення додаткових ретрансляторів.
На сьогоднішній день забезпеченість лікарями служби екстреної медичної допомоги в області складає 53%, фельдшерами – 91,7%. Загалом дефіцит медичних працівників складає 35%. А от медикаментами та виробами медичного призначення служба екстреної медичної допомоги забезпечена повністю, - зазначив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації.
Щодо стану транспорту, Олег Рибальченко повідомив, що з 90 одиниць автомобілів - 53% придатні до експлуатації, 23% потребують капітального ремонту, а 24% - взагалі потребують списання. Зараз триває робота щодо закупівлі 19 карет швидкої допомоги за кошти обласного бюджету. Також передбачено, що за кошти державної субвенції у 2013 році на 5 одиниць поповниться парк реанімобілів.
- Кіровоградська область також включена до II етапу проекту „Вчасна допомога” щодо обладнання 100 автомобілів швидкої медичної допомоги системи з використанням GPS-технологій, який буде реалізовано Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України, - підкреслив Олег Рибальченко.
На даний час Служба екстреної медичної допомоги в Кіровоградській області забезпечена 6 GPS-навігаторами (6 бригад Олександрійської станції швидкої медичної допомоги), які були придбані в 2012 році. Як наслідок, на раціональній витраті пального вдалося зекономити 112 тис. грн. бюджетних коштів.
Олег Рибальченко підсумував, що очікувані результати впровадження системи швидкої медичної допомоги дадуть змогу знизити рівень смертності в рамках догоспітальної допомоги у 2 рази.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool