Шості обласні змагання вальників лісу відбулись на Кіровоградщині (ФОТО)

Серпень 05, 2011 | Новини | Переглядів: 2171 | Коментарі: 0

4 серпня олександрівські лісівники приймали кращих лісорубів області, які вшосте змагалися у своїй нелегкій та небезпечній професії. Традиційно організовували конкурс Кіровоградське обласне управління лісового та мисливського господарства підтримки Обласного товариства лісівників. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомила прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

У вступному слові начальник Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства Іван Захарченко зазначив, що незважаючи на те, що Кіровоградщина є малолісистою областю і основний напрямок роботи лісівників – захисне лісорозведення та збільшення площі лісів, все ж професія вальника надзвичай важлива у процесі ведення лісового господарства. Адже кожне деревце, ще з моменту висадки, плекається не одним лісівничим поколінням. І усі ці старання сходять нанівець, якщо неправильно розкряжувати деревину, – тоді з неї не буде належної користі. Саме тут і проявляється майстерність звалювальника. Змагання вальників лісу дозволяють не лише продемонструвати, а й підвищувати рівень майстерності лісорубів.
Заступник начальника обласного управління, голова суддійської бригади Наталія Ревенко та Голова Обласного товариства лісівників Валентина Токарчук побажали учасникам наснаги і вдачі, а привітний господар – директор ДП «Олександрівський лісгосп» Олександр Синявський – привітав усіх присутніх на гостинній олександрівській землй.
У змаганнях брали участь найкращі звалювальники лісогосподарських підприємств області, справжні майстри своєї справи: Олександр Горенчук представляв ДП «Голованівський лісгосп», Сергій Череп’яний – ДП «Долинський лісгосп», Микола Кокін – ДП «Олександрівський лісгосп», Сергій Ракул – від ДП «Компаніївський лісгосп», Анатолій Курносов – від ДП «Оникіївський лісгосп», триразовий переможець обласного конкурсу Сергій Гаврілов представляв ДП «Онуфріївський лісгосп», Володимир Оніщенко – ДП «Світловодський лісгосп», а Станіслав Олійник представляв ДП «Чорноліське навчально-виробниче лісове господарство».
Незважаючи на прохолодну погоду, увагу присутніх постійно підігрівала демонстрація високих професійних вмінь дужими чоловіками, а інтрига серед учасників-вальників зберігалася до самого кінця змагань. Присутні із захопленням спостерігали за неперевершеним видовищем, намагаючись встигнути роздивитись всі етапи яскравих змагань. Коли ж конкурсна частина добігла кінця, розважали трохи стомлених глядачів запальні пісні династії незмінного ведучого змагань, колишнього лісівника Віктора Шевченка. Особливо до душі припав відпочинок представникам мас-медіа. Журналістів було запрошено на конкурсний майданчик для «лісової» творчості, де вони із посмішками створювали власноруч знаряддя праці лісівників. Представники мас-медіа довели, що вони – справжні спеціалісти у лісовій справі, а тому завжди готові прийти на допомогу працівникам лісу. Усі журналісти отримали Подяки Управління лісового та мисливського господарства та подарунки – флешки, використовуючи які у щоденній роботі, вони будуть згадувати про робочу поїздку до лісівників, яку із упевненістю можна назвати справжнім відпочинком.
І коли усі клітинки на турнірній таблиці були повністю заповнені і було відоме прізвище переможця, стало ясно одне: переміг досвід та професіоналізм! Сергій Гаврилов вчетверте здобув золоту перемогу ДП «Онуфріївський лісгосп», який привезе з собою додому не лише кубок переможця, а й цінний приз – хлібопічку. Другу сходинку на п’ядисталі зайняв Анатолій Курносов з ДП «Оникіївський лісгосп», який за допомогою нового нетбуку зможе бути «на зв’язку» та «в курсі» завжди та усюди. Почесне третє місце дісталося Володимимру Оніщенко (ДП «Світловодський лісгосп»). У подарунок він отримав відеокамеру. Жоден не поїхав з пустими руками: всі учасники отримали на згадку про участь у конкурсі фотоапарати.
Вже цього року найкращий вальник Кіровоградщини демонструватиме свої вміння на Всеукраїнських змаганнях. Тож нехай щастить переможцю!

Шості обласні змагання вальників лісу відбулись на Кіровоградщині (ФОТО)

Шості обласні змагання вальників лісу відбулись на Кіровоградщині (ФОТО)

Шості обласні змагання вальників лісу відбулись на Кіровоградщині (ФОТО)

Шості обласні змагання вальників лісу відбулись на Кіровоградщині (ФОТО)

Шості обласні змагання вальників лісу відбулись на Кіровоградщині (ФОТО)

Шості обласні змагання вальників лісу відбулись на Кіровоградщині (ФОТО)


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool