Щоб отримати право на пільгу щодо сплати земельного податку

Квітень 27, 2012 | Новини | Переглядів: 1069 | Коментарі: 0

Громадянам слід надати до органу податкової служби за місцезнаходженням земельної ділянки документи, що посвідчують їх право на пільгу. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області

Відповідно до ст. 206 Земельного кодексу використання землі в Україні є платним. У разі якщо фізична особа користується земельною ділянкою, але відсутні документи, які посвідчують право власності на земельну ділянку, то підстав для несплати земельного податку немає.

Фізична особа, яка належить до категорії осіб, що мають право на пільги щодо сплати земельного податку, отримає право на пільгу відповідно до ст. 281 Податкового кодексу України лише після отримання права власності на земельну ділянку в законодавчо встановленому порядку та внесення відповідних даних до державного земельного кадастру.
Для отримання пільги власник земельної ділянки має надати до органу податкової служби за місцезнаходженням земельної ділянки документи, що посвідчують його право на пільгу. При цьому якщо право на пільгу у платника виникає протягом року, то він звільняється від сплати податку починаючи з місяця, що настає за місяцем, в якому виникло це право (п. 284.2 ст. 284 Податкового кодексу).
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool