Щоб нива Кіровоградщини була засіяна якісним насінням

Жовтень 05, 2018 | Новини | Переглядів: 879 | Коментарі: 0

Відбулося спільне навчання державних інспекторів з насінництва та розсадництва і фахівців відділу визначення посівних якостей насіння і товарних якостей садивного матеріалу ДУ «Кіровоградська обласна фітосанітарна лабораторія».

Відкриваючи захід, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Ігор Бойчук зазначив, що керівництво відомства підтримує пропозицію щодо розширення повноважень інспекторів з насінництва та розсадництва в частині здійснення державного нагляду (контролю) не тільки у суб’єктів насінництва та розсадництва, а й у посередницьких структур.

Керівник також відмітив, що у зв’язку з дією мораторію на здійснення перевірок інспекторам необхідно постійно проводити роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання щодо вимог законодавства в сферах насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин, інформувати населення через ЗМІ, сайт Головного управління, під час особистих зустрічей при здійсненні моніторингу обсягів виробництва та/або реалізації насіння і садивного матеріалу.

Начальник управління фітосанітарної безпеки Держпродспоживслужби області Тетяна Лапицька відзначила роботу інспекторів з насінництва та розсадництва з агропромисловими підприємствами щодо відбору проб насіння сільськогосподарських культур та направлення їх на перевірку до ДУ «Кіровоградська обласна фітосанітарна лабораторія». А також підкреслила, що лише завдяки спільним зусиллям державних інспекторів і фахівців лабораторії нива буде засіяна якісним сортовим насінням.

Завідувач відділу визначення посівних якостей насіння і товарних якостей садивного матеріалу ДУ «Кіровоградська обласна фітосанітарна лабораторія» Олена Дмитрієва ознайомила присутніх з роботою відділу та детально зупинилася на методах визначення посівних якостей насіння.

Заступник начальника управління – начальник відділу контролю в сфері насінництва та розсадництва управління фітосанітарної безпеки Держпродспоживслужби області Наталія Харіна наголосила на дотриманні процедури здійснення планових і позапланових заходів державного нагляду (контролю), зупинилася на повноваженнях та обов’язках державних інспекторів з насінництва та розсадництва та на підставах здійснення позапланових заходів державного нагляду (контролю).

Доповідач також ознайомила присутніх з проектом «Порядок знищення насіння, яке не може бути використане для продовольчих, кормових та інших цілей, та садивного матеріалу, який не може бути використаний для створення багаторічних насаджень або в інших цілях».

За результатами навчання визначено завдання щодо співпраці державних інспекторів з насінництва та розсадництва Держпродспоживслужби області та фахівців відділу визначення посівних якостей насіння і товарних якостей садивного матеріалу ДУ «Кіровоградська обласна фітосанітарна лабораторія».


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool