Щоб не стати жертвою Інтернет-шахраїв

Вересень 25, 2014 | Новини | Переглядів: 758 | Коментарі: 0

Правоохоронці радять громадянам дотримуватись кількох основних правил під час здійснення купівлі товарів чи проведення розрахунків за послуги за допомогою всесвітньої мережі.

Насамперед, обираючи спеціалізовані веб-ресурси, де розміщуються оголошення про купівлю-продаж товарів, поцікавтеся відгуками досвідчених користувачів (зокрема родичів, знайомих, друзів) про роботу таких сайтів і їх безпечність.
Якщо Ви вирішили придбати товар через всесвітню мережу:
– уникайте купівлі на умовах попередньої оплати;
– не повідомляйте інформацію про картковий рахунок чи платіжну картку, а також про персональні дані через Інтернет;
- для оплати товарів (послуг) використовуйте окрему платіжну картку з обмеженим лімітом, що унеможливить її використання для зняття готівки шахраями;
– підключаючись до сайтів, через які плануєте проводити оплату, переконайтеся у правильності їх адреси, адже схожі веб-ресурси можуть використовуватися аферистами для вчинення незаконних дій;
– здійснюйте будь-які розрахунки через мережу Інтернет з власного комп’ютера з метою збереження конфіденційності персональних даних та інформації про картковий рахунок;
– щоб захистити комп’ютер від проникнення неліцензійного програмного забезпечення, встановіть антивірусну програму та слідкуйте за її своєчасним оновленням.
У випадку вчинення стосовно Вас шахрайських дій негайно зверніться до міліції із письмовою заявою, а також з повідомленням про скоєння злочину до адміністрації чи служби безпеки веб-ресурсу, аби зафіксувати сліди вчиненого.
Пам’ятайте - важливим є збереження історії спілкування із правопорушником та самого факту переказу грошей.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool