Що необхідно знати про електронний цифровий підпис

Серпень 18, 2014 | Новини | Переглядів: 705 | Коментарі: 0

Кожен платник має змогу облаштувати своє персональне автоматизоване робоче місце за допомогою он-лайн сервісу «Електронний кабінет платника податків». Для цього необхідно отримати електронний цифровий підпис, зареєструватись на відповідному сайті і імпортувати в свій обліковий запис всі сертифікати.

Зверніть увагу! До початку реєстрації та отримання послуг електронного цифрового підпису вам необхідно обов’язково ознайомитись з наступними документами: Витяг з Регламенту АЦСК ІДД Міндоходів та Договір про надання послуг ЕЦП, які розміщено за посиланням http://acskidd.gov.ua/r_kor.

Крім того, кожному користувачу електронних сервісів необхідно знати:
1. Строк чинності посилених сертифікатів відкритих ключів становить 2 (два) роки з моменту їх формування.
2. Відповідно до положень Регламенту АЦСК ІДД посилені сертифікати відкритих ключів надаються виключно в електронному вигляді шляхом їх розміщення на офіційному інформаційному ресурсі АЦСК ІДД (http://acskidd.gov.ua).
3. У зв’язку з тим, що в межах послуг електронного цифрового підпису не передбачено надання платникам податків носіїв ключової інформації, генерація особистих ключів підписувачів виконується на носії платника податків (змінні флеш-носії, оптичні носії CD/DVD для запису, захищені носії ключової інформації тощо).
Слід зауважити, що кожен особистий ключ підписувача повинен бути записаний на окремий носій інформації. Наприклад, представнику юридичної особи необхідно мати при собі три носії інформації (для ключів директора, бухгалтера та електронної печатки).
Особистий ключ має властивості прихованого файлу і відображається, якщо у налаштуваннях папок включена функція відображення прихованих файлів.
4. Програмне забезпечення для роботи з електронним цифровим підписом, в тому числі для подання звітності до органів Міндоходів в електронному вигляді, ви можете завантажити на сайті www.acskidd.gov.ua.
Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool