Що можна ввозити в Україну?

Вересень 05, 2015 | Новини | Переглядів: 1750 | Коментарі: 0

Повітряним шляхом можна ввозити без оподаткування товарів загальною вартістю на суму, еквівалентну €1000, а ліміт ваги товарів визначається авіаперевізником.

Якщо ви перетинаєте кордон автомобільним транспортом, то дозволяється ввозити товарів на суму, еквівалентну €500, при загальній вазі - 50 кг. В цю категорію входять сувеніри, подарунки тощо.

Міжнародні поштові відправлення еквівалент яких не перевищує 150 євро, не є об’єктами оподаткування митними платежами.

На територію України дозволяється також ввозити без сплати мита предмети особистого користування. Зокрема: товари особистої гігієни та індивідуальні косметичні засоби, одяг, білизна, взуття, що мають особистий характер, фотоапарат, відеокамера та аксесуари до них; магнітофон, телефон, диктофон, ПК та аксесуари до них; бінокль; дорогоцінні прикраси зі слідами використання; інвалідну і дитячу коляску; спортивне обладнання; переносні музичні інструменти; два комп'ютера і три флеш-карти, телевізор, калькулятор, 0,5 літра туалетної води та/або 100 грамів парфумів.

Цінні речі - твори мистецтва та рідкісні книги, які мають культурну та історичну цінність, підлягають обов'язковому декларуванню та потребують наявності дозвільних документів, виданих уповноваженими територіальними органами.

В Україну можна ввозити гроші на суму, еквівалентну €10 тис. без письмового декларування. Якщо ж сума більша, вам потрібно пред'явити довідку з банку, що ця сума знята з вашого особового рахунку.

Громадяни, які досягли 18-річного віку, можуть ввозити алкогольні напої та тютюнові вироби на митну територію України в ручній поклажі або супроводжуваному багажі без сплати митних платежів та без письмового декларування у таких кількостях із розрахунку на одну особу:
1) 200 сигарет або 50 сигар чи 250 грамів тютюну, або ці вироби в наборі загальною вагою, що не перевищує 250 грамів;
2) 5 літрів пива, 2 літри вина, 1 літр міцних (із вмістом спирту більш як 22 %) алкогольних напоїв.
Дозволяється ввозити на митну територію України харчові продукти для власного споживання на загальну суму, яка не перевищує еквівалент 200 євро на одну особу, в таких обсягах:
- в упаковці виробника, призначені для роздрібної торгівлі, – у кількості не більше ніж одна упаковка або загальною масою, яка не перевищує 2 кілограмів, кожного найменування на одну особу;
- без упаковки – у кількості, що не перевищує 2 кілограмів кожного найменування на одну особу;
- без упаковки – неподільного продукту, готового до безпосереднього вживання, у кількості не більше ніж по одному найменуванню на одну особу;

Під час ввезення громадянами на митну територію України зазначених харчових продуктів здійснюється їх декларування (шляхом вчинення дій, усно або письмово за бажанням власника таких продуктів або на вимогу посадової особи митниці).

Для ввезення на територію України вибухових матеріалів, вогнепальної і холодної зброї, а також засобів самозахисту, наприклад, газових балончиків, необхідно дозвіл МВС України.

Для домашніх тварин необхідно мати ветеринарний паспорт та ветеринарне свідоцтво за формою Ф-1, видане не пізніше ніж за 72 години до моменту перетину кордону.

Дозволяється ввозити не більше 5 упаковок одного найменування лікарських засобів у багажі або ручній поклажі, за винятком наркотичних або психотропних засобів.

Якщо ж курс лікування вимагає більше препаратів, то можна перевозити ту кількість, що не перевищує зазначену в рецепті. Рецепт видається на ваше ім'я і повинен бути завірений печаткою лікаря або відповідного закладу охорони здоров'я.
Ввезення на територію України психотропних та наркотичних засобів вимагає дозволу Міністерства охорони здоров'я.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool