Шлях до в’язниці знайшли через дроти...

Квітень 05, 2012 | Новини | Переглядів: 1158 | Коментарі: 0

Працівники Голованівського РВ УМВС України в Кіровоградській області за підозрою у скоєнні злочину затримали двох жителів Миколаївської області. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM»  повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області 

Злодюжки демонтували та продали декілька кілометрів металевих дротів. На даний час вже доведено їх причетність до кількох десятків крадіжок. Правоохоронці не виключають, що ця кількість може бути значно більшою….

Обидва зловмисники проживали з батьками на території сусіднього із Голованівськом району Миколаївщини. Не зважаючи на дорослий вік, 28- та 29-річний молодики не мали власних сімей та роботи. У власності одного із них був легковий автомобіль, який і став товаришам у нагоді під час скоєння злочинів.
Так, щоб заробити собі грошей на життя, зловмисники виїжджали до сусідніх населених пунктів. Серед поля знаходили стовпи та за допомогою спеціальних ножиць зрізали електродроти. Крадене складали до багажнику, а потім прямували до найближчої лісосмуги, де різали їх на невеликі шматки та обпалювали захисну ізоляцію. Після чого, зловмисники пакували метал у мішок, їхали додому і збували дроти. Отриманих від оборудки грошей вистачало тільки на дрібні витрати, однак працівники підприємства рахували завдані злочинами збитки на тисячі гривень.
- Аби затримати злодіїв, на території району було проведено оперативно-профілактичне відпрацювання, – говорить начальник Голованівського районного відділу міліції Сергій Безкупський. Значну допомогу також надали і жителі населених пунктів, які постійно контактували з працівниками міліції та повідомляли про перебування на території району незнайомців. Результат такої взаємодії не змусив довго чекати.
Зловмисників затримали у прямому значенні «на гарячому» – в той момент, коли молодики докладали залишки понівечених дротів у вогнище.
По даному факту порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно за попередньої змовою осіб). Зловмисникам загрожує обмеження волі до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.
До того ж, стосовно одного із злодюжок вже раніше було порушено кримінальну справу за підробку грошей. Вона повинна була розглядатися судом якраз того дня, коли зловмисника затримали за крадіжки працівники міліції Кіровоградщини.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool