Шлях до модернізації теплового господарства Кіровограда

Травень 22, 2014 | Новини | Переглядів: 753 | Коментарі: 0

До порядку денного чергової сесії Кіровоградської міської ради включено питання щодо погодження інвестиційної програми ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА», яке є є найбільшим підприємством міста з надання послуг з теплопостачання та гарячого водопостачання і займає на ринку вказаних послуг домінуючу позицію.

Як відомо, інвестиційна програма теплопостачального підприємства - це комплекс заходів, затверджений у встановленому порядку, для підвищення рівня надійності та забезпечення ефективної роботи систем централізованого теплопостачання, що містить зобов'язання підприємства у сфері централізованого теплопостачання та ГВП з будівництва (реконструкції, модернізації) об'єктів у цій сфері, поліпшення якості послуг, з відповідними розрахунками і обґрунтуваннями, а також зазначенням джерел фінансування і графіка виконання.

Що ж пропонує кіровоградцям інвестиційна програма ДП „Кіровоградтепло” ТОВ „ЦНТІ УНГА” ?

По перше - ощадливе споживання енергетичних ресурсів, коректний облік спожитого природного газу, виробленої теплової енергії та екологічну безпеку по охороні навколишнього середовища за рахунок зменшення викидів СО2 в атмосферу.

По друге - надання мешканцям мікрорайону Нова Балашівка послуг з теплопостачання належної якості, адже саме з цією метою буде збудована нова блочно - модульна котельна по вул. Родниковій, що вироблятиме теплову енергію для опалення.

Встановлена потужність котельні – 4,5Гкал/год.

Приєднане теплове навантаження– 3,297Гкал/год.

Оснащення водогрійними котлоагрегатами «Топаз -1500» ( 3 одиниці).

Від котельної теплоносій буде подаватись в теплові мережі Промислового теплового району . Об’єм теплових мереж складе 326,0 м³. Тиск в подаючому трубопроводі буде - 0,7 – 0,72 МПа, в зворотному – 0,25 – 0,27 МПа. В якості палива буде застосовуватись газ.

На даний час опалення житлового мікрорайону вулиць Родникова та Повітрянофлотська здійснюється від Південно-західної котельні. Теплова енергія до споживачів подається по зовнішньому транзитному трубопроводу діаметром 530 міліметрів і довжиною 2,4 кілометра. Постійне несанкціоноване порушення цілісності теплової ізоляції призводить до великих втрат теплової енергії.

Роботи по будівництву блочно-модульної котельні по вул. Роднікова дозволять зекономити 232,7 тис. м3 природного газу та 250,6 тис. кВт*год. електроенергії, що у грошовому еквіваленті складатиме 1040,75 тис. грн. на рік.

Модернізація тепломережі Південно-західної котельні по просп. Промисловому від ТК-5 до ТК-7, яку підприємство буде виконувати власними силами (господарським способом) передбачає виведення з експлуатації зовнішнього транзитного трубопроводу діаметром 530 мм і довжиною 2,4 км та заміну магістральної мережі з труб Д=820 мм на труби Д=630 мм. Заміна ділянки тепломережі канальної прокладки на безканальну з попередньо ізольованими трубами загальною довжиною 427,0 м надасть можливість зекономити 173,13 тис. м3 природного газу та 24,8 тис. кВт*год. електроенергії, що у грошовому еквіваленті складатиме 419,48 тис. грн. на рік.

Загалом, реалізація заходів Інвестиційної програми дозволить зекономити в цілому по підприємству 405,88 тис. м3 природного газу та 275,40 тис. кВт*год. електроенергії, що матиме загальний економічний ефект - 1460,23 тис. грн. на рік.

Залишається додати, що вищезазначені заходи відповідають схемі теплопостачання м. Кіровограда та с. Нового, погодженої рішенням виконавчого комітету Кіровоградської міської ради від 12.05.2009 р. № 641 «Про погодження схем теплопостачання м. Кіровограда та с. Нового» та занесеної до реєстру схем теплопостачання населених пунктів України Міністерства з питань житлово-комунального господарства України.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool