Шлейф гострих проблем тягне за собою порушення законодавства про металобрухт

Квітень 23, 2012 | Новини | Переглядів: 989 | Коментарі: 0

Вже протягом тривалого часу однією з найпопулярніших для засобів масової інформації лишається тема збирання та реалізації металобрухту. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі прокуратури області

Оскільки стосується вона не тільки юридичних, економічних, але й соціальних та моральних аспектів. Чого варті лише розповіді журналістів про варварські набіги «металістів» на цвинтарі або викрадення ними каналізаційних люків?

Органи прокуратури області постійно тримають руку на пульсі даної проблеми. Ось і цьогорічні перевірки додержання Закону України «Про металобрухт» в діяльності органів влади, державного контролю та органів місцевого самоврядування виявили чисельні порушення. Всього впродовж січня-квітня вже внесено 9 подань, за результатами розгляду яких притягнуто до відповідальності 3 службові особи.
Так, наприклад, державний контроль за здійсненням операцій з металобрухтом та діяльністю господарських структур, що займаються заготівлею та переробкою металобрухту неналежним чином здійснювався службовими особами Новоукраїнської районної державної адміністрації. Зокрема, за наявності у них інформації про правопорушення, вона не направляється ні до правоохоронних органів, ні до органів ліцензування. На усунення виявлених порушень чинного законодавства прокурором району вносилося подання, яке на даний час розглянуто та задоволено. Попри розпорядження голови Кіровоградської ОДА, Новоукраїнською міськрадою вчасно не було створено робочої групи з контролю за здійсненням операцій з металобрухтом. Тому службові особи міськради на певний час самоусунулись від виконання контрольних повноважень. Цього року прокурором району було внесено подання, яке вже розглянуто й теж задоволено. Належне реагування прокуратури району на порушення в діяльності органів державного контролю (районні структури санітарно-епідеміологічного та пожежного нагляду) також дало свої позитивні результати. Порушення вимог законодавства про металобрухт (сфера ліцензування діяльності приватних підприємств) встановлено й іншими прокурорами, зокрема, Олександрійського, Бобринецького, Добровеличківського та Долинського районів.
Прокурором міста Кіровограда нещодавно скеровано подання Кіровоградському міському голові. Оскільки в ході перевірок законності проведення операцій з металобрухтом встановлено порушення закону з боку службових осіб виконавчого комітету Кіровоградської міської ради. В тому числі йдеться про відсутність взаємодії з органами міліції. Посадовці міськвиконкому не володіють інформацією щодо переліку пунктів приймання металобрухту, місця їх розташування тощо. Наразі подання перебуває на розгляді.
Принагідно додамо, що напрацювання в ході проведення аналогічних перевірок узагальнено й розіслано до всіх органів прокуратури Кіровоградщини з метою можливого використання отриманого досвіду.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool