Шановні жителі Кіровоградської області!

Листопад 13, 2012 | Новини | Переглядів: 1007 | Коментарі: 0

Якщо говорити мовою статистики, з усіх пір року зима є одним із найтравматичніших сезонів: низькі температури, знижена сонячна активність, ускладнення погодних умов, різкі перепади температур, від плюса до мінуса і навпаки, не тільки впливають на самопочуття людини, але й потребують підвищеної уваги до питань безпеки життєдіяльності. На людину чатують небезпеки як вдома, так і на вулиці.

Територіальне управління МНС та Управління Держтехногенбезпеки в області звертаються до всіх громадян з проханням дотримуватись правил безпеки під час осінньо-зимового періоду.
На вулиці пам’ятайте про основні небезпеки зимового періоду: ожеледь, бурульки, снігові замети. Будьте вкрай уважні, не поспішайте, коли керуєте автотранспортом. Перебуваючи біля водойм також пам’ятайте, що безпека - понад усе, тому не виходьте на тонкий лід.
У разі інформування населення через ЗМІ про ускладнення погодних умов (надзвичайно низькі температури, заметіль, налипання мокрого снігу), не ігноруйте поради, окремо зверніть увагу на безпеку дітей.
Є ряд правил, яких просто необхідно дотримуватися, аби не сталося біди у вашій домівці. І не важливо, яке у вас опалення - пічне, газове чи парове, - кожне з них вимагає безумовного дотримання правил безпеки. Якщо джерелом тепла у вашому домі є піч, пам’ятайте про те, що, в першу чергу, вона повинна бути у справному стані. Це ж правило стосується й парового опалення. Є сумніви у справності обладнання, викличте спеціаліста. Якщо ж ви маєте газовий котел, то в обов’язковому порядку, окрім дотримання вимог правил безпеки, гостем вашої оселі час від часу повинен бути працівник газової служби. І ніяких самостійних встановлень будь-яких газових приладів!
Головна умова використання електронагрівальних приладів – вони повинні бути заводського виробництва, перед експлуатацією уважно прочитайте інструкцію, дотримуйтеся правил пожежної безпеки і ні в якому разі при їх використанні не перевантажуйте електромережу!
Зимові свята – це ще один привід для хвилювання. Щоб ці дні були вдалими і запам’яталися лише приємними подіями, будьте обережні при використанні піротехнічної продукції – довіряйте «запальним» товарам лише з сертифікатом якості й купуйте їх в спеціалізованих магазинах та відділах, де не порушуються умови їх зберігання.
І, головне, пам’ятайте будь-які ситуації чи події у житті людини є причиною-наслідком її дій. Тож ставтеся до питань безпеки свідомо, привчайте до цього власних дітей – тільки так ви зможете зберегти не тільки власне життя і здоров’я, але й бути спокійним за своїх рідних.

Начальник Територіального управління МНС
у Кіровоградській області
генерал-майор служби цивільного захисту

Віктор Федорчак

Начальник Управління Держтехногенбезпеки
у Кіровоградській області
полковник служби цивільного захисту

Ігор Парфьонов


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool