Шановні платники! Кіровоградська ОДПІ повідомляє

Червень 25, 2014 | Новини | Переглядів: 1442 | Коментарі: 0

Екологічний податок за ІІ квартал - за новими ставками

Починаючи з ІІ кварталу 2014 року декларацію з екологічного податку потрібно подавати за новими ставками.
Згідно Закону України від 27.03.2014р. №1166-VII «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» з 1 квітня 2014 року набрали чинності зміни до Податкового кодексу України.
Зокрема, викладені у нових розмірах і, порівняно з діючими з 1 січня по 1 квітня цього року збільшені ставки екологічного податку, які повинні застосовуватися платниками при обрахуванні податку за наступні об’єкти оподаткування:
- викиди в атмосферне повітря окремих забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення;
- викиди в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення забруднюючих речовин (які не увійшли до пункту 243.1 статті 243 Податкового кодексу), та на які встановлено клас небезпечності, та на які не встановлено клас небезпечності (крім двоокису вуглецю) – ставки податку застосовуються залежно від установлених орієнтовно безпечних рівнів впливу таких речовин (сполук) в атмосферному повітрі населених пунктів;
- викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин пересувними джерелами забруднення;
- скиди окремих забруднюючих речовин у водні об’єкти;
- розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах;
- утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені);
- тимчасове зберігання радіоактивних відходів їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії строк.

Випадки, в яких звітність на папері не додається

Кіровоградська ОДПІ інформує, що, якщо платник податку подає до органів доходів і зборів податкову звітність в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв'язку з накладанням електронного цифрового підпису, то роздруковані оригінали на паперових носіях не додаються.
Якщо платник податку подає оригінали документів податкової звітності на паперових носіях, то за бажанням може надати копії таких документів в електронному вигляді на електронних носіях (магнітних дисках, флеш-картах, компакт-дисках).
Платники податків, що належать до великих та середніх підприємств, подають податкові декларації до контролюючого органу в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.
Порядок подання податкової звітності до контролюючих органів передбачено статтею 49 Податкового кодексу України.
Інструкція з підготовки та подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв'язку затверджена наказом ДПА України від 10.04.2008 р. № 233, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 16.04.2008 р. за № 320/15011.
Прес-служба Кіровоградської ОДПІ


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool