Шахрайство з фінансовими ресурсами на Кіровоградщині

Травень 29, 2012 | Новини | Переглядів: 1017 | Коментарі: 0

У березні поточного року прокурором Компаніївського району відносно керівника сільськогосподарського фермерського господарства порушено кримінальну справу за фактом шахрайства з фінансовими ресурсами. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі прокуратури області

На даний час йому пред’явлено обвинувачення у скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст.222 (шахрайство з фінансовими ресурсами), ч.2 ст.366 (службове підроблення), ч.1 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, отриманих злочинним шляхом) та ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Кримінальну справу спрямовано до Компаніївського районного суду.
Нагадаємо, що в жовтні 2011 року нами вже повідомлялося про порушення прокурором Компаніївського району кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст. 191 КК України, стосовно посадових осіб даного господарства за фактом привласнення бюджетних коштів у великих розмірах. Тоді у ліквідаційному балансі СФГ останні не відобразили відомості про наявність кредиторської заборгованості перед Українським державним фондом підтримки фермерських господарств на суму 150 тис. грн. Таким чином, приховавши ці відомості від державного реєстратора, ліквідували СФГ. Хоч на момент ліквідації господарства у його власності перебувало майно, яке дозволяло погасити вказану заборгованість, службові особи СФГ уникли необхідності повернення державної допомоги. Тим самим, шляхом зловживання службовим становищем, привласнили вищеназвану суму бюджетних коштів, які перебували у їх віданні.
Додамо, що наразі збитки по справі у сумі 150 тис. грн. відшкодовано державі в повному обсязі.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool