Севастополь: знищили німецьку авіаційну бомбу вагою в 1 т

Листопад 12, 2013 | Новини | Переглядів: 1265 | Коментарі: 0

12 листопада о 11:52 у Балаклавському районі м. Севастополя на полігоні поблизу с. Хмельницьке піротехніками аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Севастополі була знищена німецька осколково-фугасна авіаційна бомба «SD-1000» часів Великої Вітчизняної війни.

Фахівці ДСНС України проводили роботи у кілька етапів. На спеціально підготовлених ношах, за допомогою автокрану, авіабомбу помістили на спеціальний автомобіль і транспортували на полігон. На полігоні боєприпас розмістили у котловані глибиною близько 4 м і успішно знищили.

У день підриву з місцевим населенням був проведений інструктаж щодо заходів безпеки. Крім того, були відселені мешканці одного з будинків по вул. Нефтяна, розташованого близько до місця виявлення бомби, а у школі № 1, розташованій на шляху проходження колони з боєприпасом, були скасовані заняття, також була припинена робота нафтобази.

До робіт зі знешкодження були допущені 12 осіб професійних піротехніків, які пройшли спеціальну підготовку і мають досвід роботи з вибухонебезпечними предметами подібного типу.

Загалом, для проведення даного заходу були задіяні 230 осіб і 47 одиниць техніки, у тому числі від Управління ДСНС України у м. Севастополі – 33 людини і 8 одиниць техніки.

Начальник Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Севастополі Геннадій Сухорученков підкреслив, що завдяки злагодженими і високопрофесійним діям усіх служб міста операція з ліквідації боєприпасу вагою 1000 кг пройшла успішно: «Службами міста була виконана величезна профілактична робота. Комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було вирішено, що евакуювати все населення не варто – обмежилися об'єктами, що знаходяться за маршрутом руху піротехнічних автомобілів. Проїзд колони пройшов без ускладнень».

Голова Севастопольської міської державної адміністрації Володимир Яцуба високо оцінив роботу піротехніків і подякував усім за професіоналізм .

Нагадаємо, що дана операція супроводжувалася низкою небезпечних факторів. Перший – бомба знаходилася на схилі гори (кут – 50°), що ускладнювало під'їзд спеціальної техніки. Другий – у безпосередній близькості від місця виявлення авіабомби знаходиться розвинена інфраструктура: житлові будівлі (до найближчого – 160 м) , залізничні колії «Севастополь–Сімферополь» (140 метрів), траса державного значення (відстань – 1450 м), Інкерманський Свято-Климентівський чоловічий печерний монастир та нафтобаза .

У ДСНС України у м. Севастополі


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool