СЕС: Про епідемічну ситуацію щодо захворюваності на грип

Грудень 11, 2011 | Новини | Переглядів: 1246 | Коментарі: 0

Обласний показник захворюваності населення на гострі респіраторні вірусні інфекції на 10 тисяч населення за 48 тиждень склав 36,4

Обласний показник захворюваності населення на гострі респіраторні вірусні інфекції на 10 тисяч населення за 48 тиждень склав 36,4 що на 1% менше показника попереднього тижня та на 48,2% нижче розрахункового епідемічного порогу – 70,16. Тижневі показники захворюваності населення по адміністративних територіях області не перевищують відповідних епідемічних порогів.

Санітарно-епідеміологічною службою за даними лікувально-профілактичних та освітніх закладів проводиться щоденний моніторинг захворюваності на гострі респіраторні захворювання населення області, у т.ч. серед вихованців, учнів та студентів навчальних закладів з метою профілактики респіраторних захворювань та своєчасного впровадження обмежувальних заходів для запобігання їх розповсюдженню. В цілому по області ситуація щодо захворюваності на гострі респіраторні захворювання в дитячих організованих колективах спокійна. Станом на 2 грудня 2011 року всі навчальні заклади області працювали у звичайному режимі.
За оперативними даними впродовж 48 тижня з приводу гострих респіраторних захворювань в лікувально-профілактичні заклади області звернулось 3672 особи, з них діагноз грипу не встановлено в жодному випадку. Із загальної кількості хворих для проведення стаціонарного лікування було госпіталізовано 320 хворих (8,7%), з них 247 дітей до 18 років.
У вірусологічній лабораторії ДЗ “Кіровоградська обласна санітарно-епідеміологічна станція” на 48 тижні досліджено матеріал від 24 хворих на гострі респіраторні захворювання, в 2 випадках отримані позитивні результати - виявлено антигени респіраторно-синцитіального вірусу та парагрипу.
Всього в області з початку епідемічного сезону вакциновано проти грипу 9047 осіб із груп епідемічного та медичного ризику, у т.ч. за останній тиждень – 983 особи.
Проведення профілактичних та протиепідемічних заходів в області залишається під постійним наглядом санітарно-епідеміологічної служби.
За останній тиждень фахівцями санітарно-епідеміологічної служби з питань дотримання температурного режиму та заходів профілактики грипу та інших респіраторних захворювань по області перевірено 301 об’єкт, у т.ч. 54 лікувально-профілактичні заклади, 9 закладів із цілодобовим перебуванням дітей, 39 дитячих дошкільних навчальних закладів, 67 шкіл, 3 вищі навчальні заклади, 2 заклади масового відпочинку. На 34 перевірених об’єктах виявлені порушення. За результатами перевірок накладено 23 штрафи, винесена постанова про тимчасове припинення експлуатації 1 об’єкту, керівникам 27 закладів направлені приписи.

Завідувач епідеміологічного відділу ДЗ “Кіровоградська обласна санітарно-епідеміологічна станція”  Тамара Ланкмілєр

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool