Сергій Тігіпко: Уряд збільшив фінансування чорнобильських програм

Квітень 26, 2012 | Новини | Переглядів: 1087 | Коментарі: 0

Цього року уряд значно збільшив фінансування чорнобильських програм та підвищив пенсії постраждалим внаслідок чорнобильської катастрофи. Про це під час брифінгу в Кабінеті Міністрів повідомив Віце-прем’єр-міністр України - Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

«У нас понад два мільйони людей мають статус постраждалих внаслідок чорнобильської катастрофи. В країні існує близько ста видів соціальної підтримки чорнобильців. Але, безумовно, найбільша наша турбота – про інвалідів-ліквідаторів», - зазначив Сергій Тігіпко.

За його словами, пенсії інвалідів-чорнобильців уже підвищено, і з першого квітня цього року інваліди-ліквідатори першої групи отримують в середньому 5474 грн. (раніше – 2213 грн.), інваліди другої групи - 4778 грн. (раніше – 1964 грн.), інваліди третьої групи - 2972 гривень (раніше - 1513).

За словами Віце-прем’єра, також зросли видатки на фінансування чорнобильських програм. Зокрема, в бюджеті 2012 року на лікування чорнобильців передбачено 50 млн. грн.. – в десять разів більше порівняно з 2009 роком. Ще 150 мільйонів гривень передбачено на фінансування житлових програм, тоді як у 2009-10 роках кошти на цю програму взагалі не передбачалися. «Також ми вперше вийшли на 100% задоволення потреб у протезуванні інвалідів, у тому числі і чорнобильців», - зазначив Сергій Тігіпко.

Урядовець також наголосив, що Міністерство соціальної політики опрацьовує механізми індивідуального розгляду проблемних питань чорнобильців, які з певних причин незадоволені рівнем свого пенсійного забезпечення.

«Ми значно підняли як середній, так і мінімальний рівень пенсійного забезпечення інвалідів-ліквідаторів, але є окремі випадки, коли люди могли би отримувати вищі пенсії. Зараз в регіонах працюють комісії, які вивчають такі випадки. Ми будемо їх узагальнювати і шукати рішення», - сказав Сергій Тігіпко.

Крім того, Віце-прем’єр нагадав, що Міністерство уже підготувало законопроект, яким пропонується відмовитися від проведення тендерів при закупівлі путівок на оздоровлення чорнобильців. Натомість люди отримуватимуть ваучер, який дасть змогу чорнобильцям самостійно вибирати оздоровчий заклад.

«Ми переходимо на ваучерну систему. Відмовившись від проведення тендерів, ми зруйнуємо систему корупції», - заявив Сергій Тігіпко.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool