Сергій Ларін: Захист інтересів населення - на контролі обласної влади.

Листопад 10, 2011 | Новини | Переглядів: 1160 | Коментарі: 2

На цьому наголосив голова облдержадміністрації Сергій Ларін на засіданні Тристоронньої соціально-економічної ради області, під час якого аналізувалося фінансове забезпечення діяльності бюджетних закладів області у 2011 році та перспективи їх розвитку у наступному році.

- Підсумки виконання місцевих бюджетів області за січень-жовтень 2011 року підтверджують, що в бюджетній сфері є певні позитивні зрушення, - підкреслив Сергій Ларін. Так, протягом дев'яти місяців поточного року в області відбулося підвищення рівня заробітної плати - середня в області склала 2059 гривень.
Разом з тим, в кінці поточного року на окремих територіях виникли проблеми з недостатністю коштів на виплату заробітної плати та на оплату енергоносіїв.
- Це питання знаходиться постійно в полі зору облдержадміністрації, - повідомив Сергій Ларін. – Ми неодноразово порушували його перед Кабміном та Міністерством фінансів України. Як результат, на початку листопада області виділено додаткову дотацію з державного бюджету у сумі 18,5 млн. грн. на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ.
Дефіцит коштів місцевих бюджетів на першочергові видатки, що виник на прикінці року, і став причиною занепокоєння профспілкових організації області. Сергій Петров запропонував членам Тристоронньої ради звернутися з цього приводу за допомогою до центральних органів влади. Крім того, профспілки виступають за підвищення розміру прожиткового мінімуму, який вплине на розмір заробітних плат, пенсій та інших соціальних гарантій.
Начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Сергій Шеремет повідомив, що проблемна ситуація з недостатністю коштів виникла в усіх містах обласного значення, а також у Маловисківському, Онуфріївському та Світловодському районах. Сергій Шеремет зауважив, що сума фінансового підкріплення з державного бюджету, на жаль, не покриває дефіцит, тому керівникам територій було поставлено завдання максимально економити бюджетні кошти. Тим часом, обласна влада продовжує працювати у цьому напрямку з Мінфіном для виділення області додаткових коштів на виплату заробітних плат та оплати енергоносіїв.
Заступник голови облдержадміністрації Віктор Серпокрилов, як куратор економічного та фінансового сектору області, запевнив учасників засідання, що усі соціальні гарантії та заробітна плата будуть виплачені у поточному році у межах бюджетних призначень.
Голова облдержадміністрації Сергій Ларін також підтримує підвищення заробітних плат. Однак він зауважив, що це питання належить до компетенції Кабінету Міністрів. – Наше завдання – забезпечити вчасну виплату коштів та сплату енергоносіїв, - підкреслив очільник області.
Сергій Ларін наголосив, що захист інтересів населення – на контролі обласної влади.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool