Сергій Ларін: за мир, єдність і розвиток

Серпень 27, 2014 | Новини | Переглядів: 1236 | Коментарі: 0

Саме такі цінності вважають найвищими в Партії розвитку України, виконком якої сьогодні очолює екс-губернатор Кіровоградщини Сергій Ларін, і пропонують ряд конкретних кроків, що мають бути зроблені на державному рівні, як основоположні для всієї країни.

- В Україні вже півроку – війна. Ми всі разом невідкладно повинні знайти шлях до миру заради країни, заради наших дітей. Ми повинні знову навчитися слухати один одного, дискутувати, знаходити компроміс, - вважає політик.

На його думку, сьогодні внутрішні суперечності перетворили Україну в геополітичну шахівницю, а грають на ній циніки, яких не цікавить наше майбутнє і наші національні інтереси.

- Треба негайно домогтися двостороннього припинення вогню, створити гуманітарні коридори для постачання продовольства, води і медикаментів в зону АТО, активізувати переговори з Росією за посередництва ЄС, США та інших з єдиною метою - створити стійкі умови для припинення кровопролиття на сході України, - пропонує Сергій Ларін.

У Партії розвитку переконані - єдність в розмаїтті має стати базовим принципом державної політики в усіх сферах, основою сталого розвитку України.

- Одна з наших першочергових вимог - розробка і реалізація Національного плану примирення, розслідування масової загибелі мирних громадян під час подій на Майдані, в Одесі та на сході України, амністія для тих, хто не скоював тяжких злочинів. Крім того, негайно необхідно почати процес децентралізації влади, перший крок - призначення Президентом голів державних адміністрацій виключно за погодженням з місцевими радами. Надалі функції, повноваження і фінанси повинні бути передані територіальним громадам, а державні адміністрації - ліквідовані.

Ми глибоко переконані: відповідальність за розпалювання міжнаціональної та міжрегіональної ворожнечі повинна бути кримінальною, жителі всіх регіонів повинні відчувати себе «своїми» в єдиній країні - незалежно від політичних, культурних чи релігійних поглядів, а питання використання мов національних меншин як регіональних повинні вирішувати представники місцевих громад.

Зараз держава в особі уряду фактично самоусунулася від виконання соціальних зобов'язань, навіть забезпечення обороноздатності країни здійснюється в основному за кошти небайдужих громадян, волонтерів, весь тягар економічної кризи ліг на плечі працюючих українців. Ми просто зобов'язані вже сьогодні розпочати реальні реформи в економічній, дозвільній, податковій сферах, провести індексацію зарплат і пенсій до рівня інфляції - це пряма вимога чинного законодавства! Крім того, має бути введений мораторій на збільшення податкового навантаження на бізнес і перевірки підприємств хоча б до березня наступного року, заборонено стягнення податків наперед. Ми готові представити повноцінну, деталізовану програму виходу країни із сьогоднішньої кризи - економічної та гуманітарної, і спільно з іншими конструктивними силами реалізовувати його положення, - підкреслює Сергій Ларін.

Володимир Ханін.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool