Сергій Ларін: Я не сприйму беззубість влади на місцях

Вересень 30, 2011 | Новини | Переглядів: 1381 | Коментарі: 0

Саме так зазначив голова обласної державної адміністрації Сергій Ларін, звертаючись до керівників територій під час сьогоднішнього засідання Регіональної ради області.

Критичні зауваження голови облдержадміністрації пролунали на адресу низки керівників тих районів, де на недостатньому рівні забезпечується дотримання законодавства про працю, зокрема, з легалізації трудових відносин та оплати праці у агропромисловому комплексі.
Сергій Ларін акцентував увагу керівників територій на необхідності активізувати роботу у напрямку забезпечення зростання заробітної плати працівників, насамперед у сільській місцевості.
У вересні нинішнього року середня заробітна плата аграріїв області зросла до 2-х тисяч гривень (протягом січня-серпня нинішнього року цей показник становив 1589 грн.). Це гарний показник, адже середня заробітна плата по області на сьогодні становить 2038 гривень.
У той же час, незважаючи на певне зростання грошової винагороди за працю у працівників аграрного сектору, Кіровоградщина за рівнем зарплат залишається на 18-му місці в Україні. Найбільше в області отримують за свою працю працівники фінансової сфери, банківські працівники – більше 3 тис. грн. на місяць, у транспортній сфері – 2,7 тис., грн., у промисловості – 2,3 тис. грн.
– Ми повинні активізувати наші зусилля у напрямку підвищення оплати праці жителів області, насамперед, шляхом подальшої легалізації трудових відносин у сфері зайнятості. – Неприпустимо, коли працівники фермерських господарств та агроформувань за свою нелегку працю отримують мінімальну, або навіть меншу за мінімальну заробітну плату. Але найбільше обурюють факти, коли селяни отримують за свою працю офіційну заробітну плату у 200 чи навіть у 90 гривень на місяць. Ми маємо масу таких випадків. Зрозуміло, що такими фактами повинні невідкладно зайнятися відповідні контролюючі та правоохоронні органи, – наголосив Сергій Ларін.
– Ви знаєте про ці кричущі випадки, але нічого не робите і своєю бездіяльністю лише потураєте цим горе-керівникам агроформувань, які фактично порушують закон. Робіть відповідні висновки, інакше нестимете персональну відповідальність. Я не сприймаю беззубість влади на місцях. Особливо, коли питання стосується порушення соціальних гарантій жителів області, – наголосив Сергій Ларін, звертаючись до керівників територій.
– Лише легалізувавши працюючих та вивівши їх зарплати з тіні, ми створимо умови для зростання оплати праці жителів області та зможемо повноцінно розвивати економіку області. Іншого шляху у нас немає, – наголосив керівник області.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool