Сергій Ларін: Ветерани Великої Вітчизняної війни мають відчувати увагу влади не лише напередодні свят а кожного дня

Травень 06, 2011 | Новини | Переглядів: 1846 | Коментарі: 1

Саме так зазначив голова обласної державної адміністрації Сергій Ларін під час  виїзної наради, присвяченої співпраці органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з радами ветеранів у напрямку забезпечення їх статутної діяльності та соціального захисту старшого покоління, повідомляє інтернет-видання «FotoInform».

У нараді, яка проходила у приміщенні Знам’янської райдержадміністрації, взяли участь голова обласної ради Микола Ковальчук, голови райдержадміністрацій, міські голови, керівники окремих структурних підрозділів облдержадміністрації, актив обласної та районних організацій ветеранів України.
Відкриваючи нараду, Сергій Ларін наголосив: – Ми у вічному боргу перед фронтовиками, учасниками Великої Вітчизняної війни за їх ратний та трудовий подвиг. Перемога нашого народу була здобута великою ціною, на її вівтар покладено мільйони людських життів.
– Це означає, що ветерани повинні отримувати допомогу та відчувати увагу до них не лише напередодні Дня Перемоги, а кожного дня», – наголосив голова обласної державної адміністрації.
Голова облдержадміністрації нагадав присутнім, що протягом минулого року у районних лікарнях області було відкрито десятки нових палат для ветеранів. Виконуючи завдання Президента України, за активної підтримки соціально-відповідального бізнесу, влада придбала та передала ветеранам Великої Вітчизняної війни понад шістдесят нових автомобілів.
Аби привернути увагу суспільства до потреб ветеранів, в області було започатковано акцію «Зірка пам’яті». Голова облдержадміністрації наголосив перед керівниками районів про те, що за кожним ветераном повинні бути закріплені волонтер, соціальний та медичний працівники, представник влади та місцевого бізнесу. – «Моя вимога до керівників районів – Ви повинні здійснювати особистий контроль над тим, щоб «Зірка пам’яті» не перетворилася на формальну акцію, щоб вона була не на папері, а дійсно працювала на благо ветеранів, щоб жоден з них не залишився без турботи та опіки» – наголосив Сергій Ларін.
Голова облдержадміністрації акцентував увагу присутніх і на обласній програмі збереження історичної пам’яті про Перемогу у Великій Вітчизняній війні на 2011-2020 роки, яка була прийнята обласною радою, а також на обласній Програмі санаторного оздоровлення ветеранів на 2011-2015 роки, загальний обсяг фінансування якої становить понад два з половиною мільйони гривень. – «Найперше завдання влади – створити комфортні умови для проживання, відпочинку та оздоровлення учасників Великої Вітчизняної війни, яких, на превеликий жаль, з кожним роком стає все менше. У цьому напрямку нам потрібна підтримка громадськості і ми повинні підняти цю співпрацю на новий рівень, – підкреслив голова облдержадміністрації.
 
джерело: сайт ОДА

ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool