Сергій Ларін: У сфері ЖКГ ми не повинні бути лише статистами

Травень 31, 2011 | Новини | Переглядів: 1545 | Коментарі: 0

Про те, що у сфері послуг житлово-комунального господарства держава повинна не просто констатувати факти, але вирішувати проблеми, наголосив губернатор Сергій Ларін, повідомляє інтернет-видання «FotoInform».

 На його думку, на Кіровоградщині треба оперативно збирати пропозиції і вирівнювати тарифи, звичайно, із урахуванням специфічних потреб окремих міст. Про це Сергій Ларін наголосив під час апаратної наради, коментуючи виступ заступника начальника головного управління житлово-комунального господарства Леоніда Аколішнова.

У продовження обговорення даної теми перший заступник голови Кіровоградської ОДА Андрій Іванович Ніколаєнко додав, що на Кіровоградщині розроблена програма реформування системи ЖКГ, яка визнана профільним міністерством однією із кращих в Україні. Втім, досі є кілька проблем, які треба вирішувати.

Наприклад, необхідно розділити зобов’язання у плані постачання газу. Так, лічильники на газ стоять у багатоповерхових будинках практично у кожній квартирі, а Кіровоградгаз несе відповідальність (відповідно, і ремонтує) за мережі лише до входу у будинок. Далі – від стіни будинку до стіни квартири – відповідальність несуть КРЕПи. І тут є проблема, адже у КРЕПах є відповідні вакансії, скорочення яких дало б суттєву економію коштів, адже у разі аварії ремонти проводить Кіровоградгаз!

Губернатор також звернув увагу присутніх на втрати, які є у постачанні тепла та води. Втрати тепла – до 13%, втрати води – до 42%. Причому, у структурі втрат тепла 70% припадає на втрати у будинках та квартирах споживача. Це означає, що потрібно паралельно проводити утеплення та застосовувати енергозберігаючі технології.
 
джерело: сайт ОДА

ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool